Ultimilor doi directori ai fostei sucursale Electrica Botosani li s-au desfacut contractele de munca. Sefii societatii E.ON Moldova, noul proprietar al furnizorului de energie, i-au determinat practic sa isi dea demisia dupa finalizarea auditului efectuat de o firma de consultanta din Bucuresti.

In raportul intocmit de aceasta se arata ca Petru Ionel si Dan Cozma ar fi dat dovada de incapacitate manageriala privind solutionarea unui conflict intern si de incompatibilitate "cu principiile codului de conduita si disciplina al salariatilor E.ON ".

Reprezentantii E.ON Moldova nu au intrat in amanunte, insa atunci cind a fost la Botosani, referindu-se la problema ultimilor doi sefi, Henning Probst, directorul societatii, a vorbit despre incalcarea principiului "miini curate ".

De altfel, in respectiva perioada s-a vorbit despre achizitionarea unor materiale mult peste pretul pietei, precum intrerupatoare pentru linii de tensiune care nu exista in Botosani, lacate si patente la preturi de unu-doua milioane lei vechi, surubelnite de 1,5 milioane, salopete de cinci milioane lei, care puteau fi achizitionate si cu mai putin de un milion.

Pusi in fata concluziilor raportului, Ionel si Cozma, impreuna cu directorul economic Teodor Manolache si fostul sef serviciu de relatii cu clientii Loredana Berestianu, au fost determinati sa isi dea demisia.

"Fiind puse in fata concluziilor echipei de audit, toate persoanele vizate din cadrul sucursalei Botosani si-au solicitat demisia, lucru care a fost acceptat ", a afirmat Lucian Luca, purtatorul de cuvint al E.ON Moldova. Reprezentantii societatii au evitat sa spuna daca s-au facut sesizari penale in urma auditului.

Demiterea survine suspendarii din functie, incepind cu luna octombrie, a celor doi directori generali si a sefului sericiului de relatii cu clientii, care nu au mai avut voie sa intre in birouri, iar in cazul lui Petru Ionel, nici macar in curtea unitatii.

Surprinde luarea deciziei de desfacere a contractului de munca si in cazul directorului economic, care initial nu a fost suspendat si chiar a fost prezent alaturi de sefii germani ai E.ON Moldova atunci cind acestia s-au aflat la Botosani.

Neoficial, se pare insa ca toti cei patru au fost chemati la Martin Hibsch, director executiv servicii corporative la E.ON Moldova, care le-a cerut demisiile. De altfel, Dan Cozma sustine ca personal a fost obligat sa isi semneze demisia si ca nu i s-a aratat nici un raport de audit. "Sint foarte deziluzionat de aceasta firma.

Vorbeste despre principii, dar de fapt si le-au lasat la granita si lucreaza tot cu principiile romanesti. Mi-i scirba sa mai pronunt numele acestei societati ", spune Cozma, care intentioneaza sa plece din Botosani.