Pe langa multumirile clientilor ARR legate de noul sediu si parcarea destul de incapatoare din jurul institutiei, am aflat sI despre numeroase plangeri cu privire la activitatea unuia dintre inspectorii clujeni ai Autoritatii. Este vorba despre Dumitru Persa, inspector de specialitate in cadrul ARR Cluj si, totodata, consultant in transporturi rutiere

Autoritatea Rutiera Romana (ARR) este o institutie publica cu personalitate juridica in cadrul Ministerului Transporturilor. ARR este organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor cu atributii in asigurarea inspectiei si controlului in trafic si care asigura si verifica starea tehnica a autovehiculelor rutiere si remorcilor.

De asemenea, ARR asigura indeplinirea conditiilor de operare a transporturilor rutiere, inspectia si controlul respectarii reglementarilor interne si internationale privind conditiile de siguranta a transporturilor rutiere si de protectie a mediului, licentierea operatorilor de transport rutier, punerea in aplicare a normelor tehnice si a reglementarilor specifice transporturilor rutiere. De curand, ARR Cluj a parasit vechiul sediu din cartierul Zorilor, considerat de multi nepotrivit pentru desfasurarea activitatii institutiei, si s-a mutat intr-un spatiu mult mai adecvat, in cartierul Gheorgheni.

Pe langa multumirile clientilor ARR legate de noul sediu si parcarea destul de incapatoare din jurul institutiei, am aflat sI despre numeroase plangeri cu privire la activitatea unuia dintre inspectorii clujeni ai Autoritatii. Este vorba despre Dumitru Persa, inspector de specialitate in cadrul ARR Cluj si, totodata, consultant in transporturi rutiere.

Mai precis, inspectorul Persa isi cam neglijeaza activitatea pe care ar trebui sa o desfasoare in calitate de inspector ARR si desfasoara o alta activitate, de aceasta data privata, tocmai in incinta ARR. Activitatea privata consta in consultanta in transporturi rutiere acordata intr-o mica ghereta amenajata la parterul cladirii in care isi are ARR sediul.

Consultanta in transporturi rutiere implica insa numeroase servicii oferite de ARR si pe care inspectorul Persa le ofera clientilor ARR din postura de intreprinzator privat, neglijandu-si indatoririle de serviciu.

Astfel, putinii inspectorii din cadrul Autoritatii Rutiere Romane, sunt nevoiti sa preia si din sarcinile inspectorului Persa in incercarea de acoperire a tuturor solicitarilor celor peste 2000 de operatori de transport si ale celor mai bine de 3000 de taximetristi din judetul Cluj.

Persa vine zilnic la sediul institutiei, doar ca nu urca pana la etajul doi, unde isi desfasoara activitatea ARR, ci ramane la parterul cladirii, unde si-a amenajat un micut, dar cochet birou. De aici, acesta "redirectioneaza" clientii ARR inspre propriul birou de consultanta.

Persa nu lucreaza singur, ci este ajutat de doi colegi din cadrul Autoritatii, Istvan Pay Kiss si Radu Pop. Logodnica celui din urma lucreaza si ea pentru Persa.

Mai mult, se pare ca pentru Dumitru Persa, Autoritatea Rutiera Romana si consultanta rutiera reprezinta un fel de "afacere de familie" avand in vedere faptul ca sotia si fiica, dar si logodnicul fiicei, lucreaza tot in cadrul ARR.

Dupa cum reiese din afisul de pe usa biroului sau, activitatea de consultanta in transporturi rutiere a lui Persa presupune& asigurari (risc financiar, calatori si bagaje, RCA, CASCO, Carte Verde), traduceri autorizate, xerox, diagrame tahograf, CMR, atestate (coordonatori transport, conducatori auto, ADR, taxi, instructori auto), intocmire dosare licente de transport si taxi. Cei care au de rezolvat diverse probleme la ARR se plang ca sunt de cele mai multe ori intorsi din drum de Persa si obligati sa-si rezolve respectivele probleme la firma sa.

Contactat telefonic de reporterul nostru, Persa a declarat ca& "Momentan nu facem tot ceea ce scrie pe respectivul afis, doar intocmim dosare pentru licente de transport si taxi. Am scris mai multe acolo, dar nu facem tot, nu stiu exact daca si cand vom oferi si celelalte servcii".