Marian Bambacea, in varsta de 47 de ani, din comuna Sinesti – Valcea a fost trimis in judecata de procurorii valceni de la Parchetul de pe langa Judecatoria Horezu pentru ca a intretinut relatii sexuale cu fiica sa adoptiva, a carui tutore era, ba chiar i-a facut acesteia si un copil in timp ce era minora.

Barbatul a fost reclamat la politia din localitate chiar de sotia sa, Elena Bambacea, care era indignata de comportamentul celor doi, dar mai ales de faptul ca voiau sa locuiasca in aceeasi casa cu ea.

Barbatul voia sa locuiasca in casa nevestei sale cu minora pe care o lasase gravida

Elena Bambacea, din comuna Sinesti a sesizat politia din localitate despre faptul ca sotul ei, Marin Bambacea intretinea relatii extraconjugale cu Luminita Mihalache, care era atunci gravida, cei doi fiind plecati impreuna la munca sezoniere, dar se intorsesera sa locuiasca impreuna cu femeia, al domiciliul comun.

„Din probele pe care le-am administrat in acest caz a reiesit ca in anul 1995 Marian Bambacea, impreuna cu sotia acestuia au luat-o pentru a o creste pe minora Luminita Ioana Mihalache, pe care au infiat-o deoarece nu aveau posibilitati materiale.

Din anul 2002 Primaria Costesti a instituit printr-o dispozitie ca Marian Bambacea sa fie tutorele minorei. Din declaratiile barbatului si ale minorei rezulta ca Marian Bambacea a a intretinut relatii sexuale in mod repetat cu aceasta, cu acordul sau in perioada in care sotia lui nu se afla la domiciliu.

In primavara anului 2004 femeia i-a surprins, insa pe cei doi in timpul unui act sexual. Sotii Bambacea s-au certat, iar barbatul a hotarat sa plece impreuna cu minora pe care o infiase la munci sezoniere, in localitatea Vistea de Jos, judetul Brasov.

In perioada in care au fost plecati la munca Bambacea si minora au locuit impreuna in aceeasi camera si au dormit in acelasi pat, intretinand relatii sexuale." – a precizat procurorul Liviu Dumitrascu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Horezu.

Copilul rezultat din relatia incestuoasa s-a nascut prin avort spontan

In urma relatiilor incestuoase s-a nascut chiar sui un copil, Ioana Soledad Mihalache. Fetita s-a nasut prematur la data de 28 noiembrie 2004, la 28 de saptamani – prin avort spontan – in luna a VI-a de sarcina, avand o stare generala grava. Dupa aceea a avut, insa o evolutie normala si a supravietuit.

„Cu o saptamana inainte de nasterea copilului barbatul, impreuna cu minora au revenit in comuna Sinesti, la domiciliul sotiei, dar Elena Bambacea a refuzat sa-i primeasca. Ei au locuit astfel la mama barbatului, Maria Bambacea, dormind in aceeasi camera si in acelasi pat." – a mai precizat procurorul Dumitrascu.

Autorul risca ani grei de puscarie

Pentru ca fapta comisa de barbat este greu de imaginat pentru majoritatea oamenilor in acest caz s-a dispus si efectuarea unei expertize medicale atat asupra minorei, cat si a copilului acesteia.

„In urma expertizei s-a stabilit ca minora prezinta diagnosticul de intarziere minora usoara, avand discernamantul varstei de 12-13 ani si stenoza valvulara pulmonara congenitala stransa, pentru care i s-a recomandat interventie chirurgicala. Ea a nascut prin avort spontan la data de 29 noiembrie 2004.

Pericolul social al faptei lui Marian Bambacea este ridicat, deoarece varsta minorei si urmarile faptei pot sa afecteze dezvoltarea personalitatii acesteia, cu atat mai mult cu cat barbatul avea obligatia de a se ocupa de cresterea, educarea si ingrijirea fetei, in calitate de tutore.

Faptul ca Luminita Mihalache nu a urmat cursurile scolare si are un discernamant diminuat a facut ca aceasta sa accepte actul sexual cu tatal ei adoptiv, nerealizand in nici un moment care sunt urmarile faptei sale.

De altfel fapta barbatului este cu atat mai grava cu cat sanatatea partii vatamate a fost pusa in pericol. Aceasta a fost obligata sa nasca un copil in conditiile in care este bolnava si sufera de o afectiune valvulara pulmonara congenitala stransa.

Pe parcursul cercetarilor invinuitul a avut o atitudine oscilanta in recunoasterea faptei, dar, in momentul cand i s-au prezentat probele din dosar a recunoscut comiterea ei." – au mai stabilit procurorii valceni.