Rasturnare spectaculoasa de situatie in cazul Consiliului de Administratie de la Spitalul Judetean din Arad, dupa ce ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, anuntase, duminica, revocarea din functii a tuturor membrilor.

Dar, dupa anuntul demnitarului, prefectul judetului, Cristian Stragea, a efectuat un control la unitatea medicala, dupa care i-a transmis, marti, lui Nicolaescu propunerea de a pastra actuala componenta a Consiliului de Administratie (CA).

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a declarat ca isi bazeaza propunerea pe faptul ca in 2005 au avut loc modificari succesive in CA, cand sase dintre cei noua membri au fost schimbati. Cea mai recenta modificare a componentei a fost in 19 noiembrie, atunci cand a fost numit si un nou presedinte al Consiliului.

Potrivit lui Stragea, echipa de control a Ministerului Sanatatii care a efectuat verificari la cea mai mare unitate medicala din judet a evaluat activitatea din doua perioade de timp, in care actualul CA de la spital a suferit modificari. Este vorba de perioada cuprinsa intre 2004 si primele noua luni ale acestui an, cand mai multi membri au fost schimbati pentru diverse motive.

"Am vorbit cu ministrul Eugen Nicolaescu care mi-a cerut sa-i prezint lista de propuneri pentru revocarea sau mentinerea in functii a unor membri din Consiliul de Administratie. Acestia din urma au responsabilitati clare pe care sper ca si le-au asumat. Ce nu au stiut cei veniti in control este faptul ca acest Consiliu a suferit modificari succesive.

Le voi atrage atentia celor din CA ca nu este loc de orgolii in administrarea unui spital si ca nu vom tolera absenta unei strategii pe termen scurt, mediu si lung", a mai declarat Stragea.