Incercarile ex-deputatului pesedist, Vasile Suciu, de a fenta autoritatile, construind fara autorizatie patru case de vacanta in Colonia Faget au esuat. Consiliul Local Cluj-Napoca nu a aprobat in sedinta de ieri PUD pentru imobilele lui Suciu.

Desi consilierii PSD si independentii au dat 11 voturi pentru aprobarea hotararii in cauza, PD, PNL si UDMR au adunat 13 voturi impotriva legalizarii abuzului semnalat de cotidianul nostru la inceputul acestei saptamani.

De trei luni, Vasile Suciu a demarat constructiile la viitoarele case de vacanta, insa fara a avea autorizatie de construire. Mai multi vecini ai ex-deputatului sunt nemultumiti de faptul ca masinile incarcate cu materiale de constructii pentru vilele care se ridica le incalca proprietatile.

In urma sesizarilor facute de vecini la Primaria Cluj-Napoca si dupa verificarile Corpului de Control al municipalitatii la fata locului, Vasile Suciu a fost amendat. Insa, conform surselor noastre, sanctiunea a ramas doar pe hartie, nefiind aplicata.

Minodora Fritea, seful Directiei Control din Primaria Cluj Napoca a declarat pentru BZA: "Cunosc deja cazul constructiilor din zona "la Surpatura". Cu certitudine, acolo se construieste fara autorizatie. Beneficiarului Vasile Suciu i s-a intocmit deja proces verbal de constatare a contraventiei.

Amenda va fi de cel putin zece milioane de lei, dar inca nu a primit procesul verbal. De asemenea, s-a dispus incetarea lucrarilor. stiu ca aprobarea PUD a intrat in sedinta de CL din 13 decembrie." Totodata, Vasile Suciu are depuse la Serviciul Urbanism toate documentatiile in vederea autorizarii, sustine Fritea.

Insa, conflictele dintre Suciu si cativa din vecinii sai sunt departe de a fi incheiate. Desi Suciu a depus la dosar documente potrivit carora are drum de acces la santierul deschis la Colonia Faget, iar inspectorii de la Urbanism au creditat actele emise de Oficiul de Cadastru, unii consilieri locali sustin ca s-ar putea ca actele sa fie falsificate.

"In sedinta de ieri am semnalat faptul ca documentatia este falsa. Suciu a depus documente privind acordul vecinilor. E vorba doar de acordul unuia dintre ei. Iar acest acord se refera la permisiunea de a face geamuri spre el", a declarat consilierul local Nicoleta Postolache.

Consilierul PD a cerut Minodorei Fritea, seful Corpului de Control al Primariei Cluj-Napoca sa aplice contraventia necesara in cazul lui Vasile Suciu.