Medicul veterinar din Criscior, Cristian Simedrea a declarat aseara, ca in urma primelor teste facute pe cadavrele pasarilor si pe cele bolnave ar exista posibilitatea ca moartea acestora sa fi fost provocata de holera aviara si nu de prezenta virusului H5N1.

„Doua gaini bolnave vor fi trimise la laboratorul din cadrul Directiei Sanitar-Veterinara Hunedoara pentru a se preleva probe. Nu putem face supozitii referitoare la gripa aviara pana nu vom primi un rezultat in urma analizelor de laborator. In urma primelor teste rapide pe care le-am facut la cateva cadavre de pasari, cred ca este vorba despre holera si nu gripa aviara".

Pasarile moarte si bolnave au fost descoperite in patru gospodarii din localitatea Criscior. Viceprimarul comunei, Mircea Ghircau spune ca, pasarile sunt moarte de o saptamana, dar ca proprietarii au anuntat tarziu autoritatile pentru a se lua masurile necesare. „Am fost anuntati ieri dupa-masa despre acest lucru.

Oamenii spun ca, pasarile au murit pe rand. Acum asteptam rezultatele veterinarilor sa vedem despre ce este vorba". Potrivit specialistilor, deocamdata, este doar o suspiciune, prezenta virusului gripei aviare in judetul Hunedoara nefiind confirmata de specialisti.