Afaceristul iesean a cistigat ieri licitatia pentru constructia unui mall in orasul ardelean. „Noua constructie va fi mai mica decit cea de la Timisoara, dar mai mare decit cea de la Iasi", ne-a declarat Iulian Dascalu, patronul Iulius Group. Investitia are termen de finalizare anul 2008, valoarea constructiei fiind de 48 de milioane de euro, bani pe care ii va atrage de la banci.

Ieseanul l-a invins in aceasta competitie pe patronul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany. Patronul grupului nu a fost inca informat oficial de cistigarea licitatiei, el primind vestea de la jurnalistii din Cluj.

Iulian Dascalu, patronul Iulius Group, mai cucereste un oras. Dupa ce a deschis mall-ul din Iasi, a traversat tara si a deschis un alt mall la Timisoara, de la inceputul anului viitor el va construi o astfel de locatie si la Cluj. Aceasta dupa ce a cistigat licitatia pentru construirea la Cluj a unui mall. „Sintem cistigatorii licitatiei.

Pina acum nu am primit nici o scrisoare oficiala care sa ateste acest lucru, dar stiu ca noi am cistigat de la presa din Cluj, care ne-a sunat. Ei stiu de la reprezentantii Consiliul Judetean (CJ) Cluj, care a facut anuntul intr-o conferinta de presa", ne-a spus Dascalu.

Cum se simte un afacerist care mai trece la capitolul „Realizari" o afacere de milioane de euro, ei bine, ieseanul din „Top 300 cei mai bogati romani" ne-a creionat o imagine atit de familiara microbistilor: „Sint bucuros. E ca la fotbal: in conditiile in care cistigi, esti multumit, dar, daca pierzi, atunci zici ca te-a furat arbitrul", este de parere Iulian Dascalu.

Un mall de 48 de milioane de euro

Afaceristul iesean ne-a spus ca, pe terenul cistigat prin licitatie de la CJ Cluj, teren aflat in perimetrul Parcului Est din Cluj, ce se intinde pe o suprafata de 6,8 hectare, va construi un mall marca Iulian Dascalu. „In prima parte a anului 2006 vom demara constructia, care trebuie finalizata in 20 de luni. Valoarea investitiei va fi de 48.000.000 de euro.

Mall-ul de la Cluj va fi mai mare decit cel din Iasi, dar mai mic, cred, decit cel din Timisoara", ne-a spus patronul Iulius Group. Si acest proiect va fi realizat tot cu banii bancilor. „Sint mai multe banci care au facut oferte si o vom alege pe cea mai avantajoasa, bineinteles", a adaugat Dascalu.

Un punctaj superior

„Punctajul obtinut de Iulius Group a fost de 2.088,67 puncte, in timp ce a doua firma care a depus o oferta, South-East Euromentor, a obtinut doar 1.691,47 puncte. Iulius Group a avut punctaj superior in 80% dintre criterii", a declarat presedintele comisiei de licitatie, consilierul judetean Ioan Petran.

Potrivit acestuia, Iulius Group s-a angajat sa-i plateasca CJ o taxa pentru teren de minim 45.000 de euro pe luna si sa creeze peste 2.500 de locuri de munca. Realizarea mall-ului se va face cu firme de constructii si muncitori din Cluj-Napoca.

In oferta, Iulius Group a aratat ca va construi in cadrul mall-ului un cinematograf multiplex, magazine, galerii comerciale, restaurante, zona de agrement si sport, spatii de recuperare fizica, parcaje subterane, dar va amenaja si lacul din zona.

Concurent i-a fost patronul echipei CFR Cluj

In competitia pentru construriea unui mall la Cluj s-a mai inscris si firma la care actionar este Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj. Este vorba despre SC South-East Euromentor SRL.

Potrivit datelor financiare de pe site-ul Ministerului Finatelor, firma Iulius Group avea anul trecut o cifra de afaceri de 152 de miliarde de lei vechi si un profit de 4,5 de miliarde de lei vechi.

In ceea ce priveste cealalta firma care a depus o oferta pentru concesionarea terenului din zona Parcului de Est, SC South-Est Euromentor SRL, aceasta avea in 2004 o cifra de afaceri de aproape 48 de miliarde de lei vechi si un profit de 45,7 miliarde de lei vechi.