Framantarile din interiorul PNL Mures au rabufnit cu o zi inainte de Conferinta judeteana de alegeri, care se desfasoara astazi. Senatorul Mihail Antonie a demisionat, ieri, din partid, reclamand faptul ca liberalii s-au abatut imediat dupa accederea la putere de la principiile practicate in cadrul formatiunii politice.

Mai mult, parlamentarul a afirmat ca organizatia judeteana, condusa de deputatul Eugen Nicolaescu, ajuns, intre timp, si ministru al Sanatatii, s-a transformat "intr-un adevarat SRL" care promoveaza oamenii pe criterii clientelare.

Senatorul Antonie, atras de partidul lui Florea

Mihail Antonie este singurul senator al Aliantei "D.A." din judetul Mures. El a spus ca, dupa demisie, cel putin pentru perioada urmatoare va ramane independent in Parlament si ca va sustine toate proiectele care sunt favorabile targumuresenilor, indiferent daca ele vin dinspre stanga sau dinspre dreapta.

El s-a declarat, insa, interesat de ideea constituirii unui pol popular crestin-democrat, lasand sa se inteleaga ceea ce deja se zvonea, respectiv viitoarea sa intrare in PD. Parlamentarul a mentionat, insa, ca deocamdata nu a avut nici un fel de negocieri in vederea unei noi inregimentari politice. El l-a atacat, ieri, si pe liderul ales al filialei muresene a partidului, Eugen Nicolaescu.

"Eu eram in grupul celor care am considerat ca politica se face cu meseriasi si pe studii nu dupa ureche. Noi am intrat in campanie cu 12 la suta si am iesit cu 4 la suta, dupa ce am bagat sute de milioane de lei. Sa bagi miliarde si sa faci politica la plesneala? Acum o luna i-am facut o ultima oferta lui Nicolaescu. Imi pare rau ca am facut acest gest inutil.

Am avut de suferit ranchiune si piedici", a adaugat Mihail Antonie. Acesta reclama "modul clientelar" in care se fac numirile de catre conducerea organizatiei.

"Cei care au venit si vin cu propuneri diferite de cele ale liderilor au fost si sunt maziliti sau marginalizati. Nu se lucreaza pe baza unor programe si nimeni nu-si asuma obiective clare (pentru ca nu poate sau nu stie), in baza carora sa fie evaluat ulterior. Pe de alta parte, performanta si eficienta nu pot fi evaluate pentru ca nu exista", a mai afirmat senatorul.

Antonie a fost membru liberal timp de 9 ani si a rezistat presiunilor facute inaintea campaniei electorale de anul trecut de catre PSD. El a a intrat, insa, in conflict cu aripa "Nicolaescu" din PNL dupa ce a sustinut, in 2004, ca liberalii ar trebui sa-l sustina pe Dorin Florea pentru fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures.

Nicolaescu - pus la zid inaintea Conferintei judetene a PNL

Motivul pentru care parlamentarul nu a fost exclus din PNL il constituie faptul ca era unul din finantatorii partidului, insa marginalizarea la care a fost supus se pare ca l-a determinat sa demisioneze. Nemultumit de ceea ce se intampla la Mures, el ataca, insa, si politica la varf a liberalilor.

"Ajuns la Putere, PNL s-a abatut grav de la principiile care l-au guvernat", sustine senatorul. Acesta considera ca programul de guvernare al acestui partid "a devenit facultativ, lucru relevat de rezultatele economice si de sondajele de opinie". "PNL a luat-o pe un drum care nu ma reprezinta.

Clientelismul, lipsa de competitie si incompetenta au ajuns sa primeze in partid, in timp ce libertatea de exprimare este motiv de mazilire. Liderii PNL aplica aceleasi principii ca partidul pe care l-au hulit - PSD", a mai spus Mihail Antonie.

In opinia parlamentarului, filiala mureseana a liberalilor ar putea sa se revigoreze doar in conditiile in care conducerea centrala a partidului il va retrage de la Targu-Mures pe Eugen Nicolaescu, pe care il considera vinovat de starea in care a ajuns organizatia judeteana.

Mai mult, Antonie sustine ca Nicolaescu ar fi dizolvat mai multe organizatii locale din judet fara a avea sustinere in acest sens. Mai mult, potrivit senatorului, la Conferinta judeteana vor fi inclusi doar "oameni de paie". El spera, insa, ca rezultatul alegerilor de astazi sa fie anulat in urma neregulilor.

Liderul filialei PNL a afirmat, insa, ca nu se recunoaste in acuzatiile fostului sau coleg, a carui demisie o regreta. "Nu ma recunosc in aceste acuze si mi se pare o blasfemie. Imi pare rau si regret gestul sau, mai ales ca noi cei din organizatie am depus eforturi mari sa scoatem un senator PNL, primul senator liberal din Mures dupa 1990.

Regret gestul sau, mai ales ca am aflat de el cu cateva ore inainte de conferinta de presa. Eu l-am sunat si l-am rugat sa se razgandeasca, spunand ca putem rezolva printr-o discutie, dar Mihail Antonie a refuzat", a spus Eugen Nicolaescu.