Consilierii se intreaba de necesitatea proiectului avand in vedere faptul ca primaria avea posibilitatea legala sa intervina in cazul constructiilor ilegale. Totusi, mediatizarea subiectului ii face mai putin intransigenti in legatura cu aceste masuri.

Decizia primarului Emil Boc, de a stopa fenomenul constructiilor ilegale, motivata prin numarul mare de voturi pozitive pe care l-a avut proiectul initiat de grupul PNL in cadrul consiliului local, nu este vazuta ca un act curajos de consilierii din partidele de opozitie.

Acestia considera ca legea permitea acest gen de actiuni din partea executivului si nu era nevoie de o confirmare prin numarul mare de voturi din cadrul consiliului local pentru a se trece la actiune. "Boc trebuia sa-si asume aceasta responsabilitate mai devreme nu trebuia sa astepte cele 14 voturi.

Avea indreptatirea sa o faca oricand pana acum iar daca domnul Boc e in masura sa o faca, dovedeste ca nu era necesara hotararea consiliului", sustine consilierul independent Pop Ioan.

Turdean Ovidiu, unul din membrii PNL care a initiat proiectul ne-a declarat ca decizia primarului este foarte buna. "Prin initiativa avuta in consiliul local noi am vrut sa dam forta inclusiv demersurilor primarului", ne-a declarat Turdean Ovidiu.

"Noi am vrut ca hotararea sa fie votata in Consiliul Local pentru a avea si sustinerea municipalitatii", a mai sustinut acesta. Consilierul PNL nu crede ca decizia primarului pune in umbra actiunile colegilor sai.

"Noi salutam decizia primarului si vom monitoriza felul in care acesta pune in practica legea, iar in cazul in care se vor observa fisuri, vom introduce din nou proiecte pentru a fi votate".

Consilierii care au votat impotriva initiativei de HCL privind demolarea constructiilor ilegale, acum, ca se intereseaza presa de subiect, sunt, in principiu, de acord cu demersul. Mediatizarea acestui subiect ii face pe cei care au votat impotriva sa aiba o pozitie mai deschisa fata de actiunile de stopare a ilegalitatilor in constructii.

"Eu altceva am crezut ca vor liberalii cu legea. Eu am votat impotriva pentru ca nu mi-a placut formularea proiectului", ne-a declarat Gheorghe Vuscan consilier PSD. Acesta crede ca "e bine sa se ia masuri pentru cei care construiesc cu sfidarea legii".

Insa considera, in continuare, ca acesta masura radicala de demolare sa se aplice doar "la trei, cinci cladiri, nu sa demolam toate cele 200".

In mod similar, consilierul independent Pop Ioan este, in principiu, de acord cu masurile decisive dar este de parere ca acestea sa se ia "de la caz la caz". Acesta si-a motivat votul negativ prin faptul ca "nu era necesara hotararea" si a sustinut ca "m-a deranjat presiunea creata de catre presedintele consiliului".

De asemenea, Pop Ioan "a suspectat "o dorinta de razbunare" desi nu a precizat motivele pentru o asemenea vendeta.

Proiectul propus de catre consilierii PNL in legatura cu demolarea constructiilor ilegale a creat aprige discutii timp de doua ore la inceputul acestei saptamani in cadrul Consiliului local.

Desi in faza de inceput se parea ca proiectul va fi votat de majoritatea celor prezenti, spiritele s-au incins pe masura ce au fost discutate o serie de amendamente care in viziunea initiatorilor din PNL ar fi anulat spiritual de impunere a legii generat de catre proiect.

Tot cu acesta ocazie primarul Boc a incercat o solutie de compromis prin care in faza incipienta a ilegalitatilor sa fie aplicata o amenda maxima de 100 de milioane de lei pentru ca mai apoi in cazul sfidarii somatiilor sa se treaca la demolarea imobilului.

Avind in vedere ca toate propunerile au fost respinse, primarul Emil Boc a hotarat ignorarea votului negativ a consilierilor din PRM si PSD si a declarat ca ia in considerare faptul ca mai mult de jumatate au votat pentru, motiv pentru care se va folosi de parghiile legale pentru a desfiinta aceste constructii.