BZA continua cu prezentarea celor mai buni sportivi ai judetelor din Transilvania. Dupa Cluj, Bistrita-Nasaud si Satu-Mare, astazi este randul judetului Maramures sa-si prezinte performerii anului. Sportiva anului a fost desemnata Adriana Hosu, campioana europeana la box, la categoria 86 de kg.

Intre primii zece sportivi se afla nu mai putin de 4 de la arte martiale, mai precis de la taekwon-do ITF, printre care se afla si fratii Madaian. Acestia practica in paralel trei discipline& taekwon-do ITF, karate kyokushin si box.

Premierea sportivilor va avea loc pe data de 20 decembrie, dar inca nu s-a stabilit fondul de premiere si alte amanunte legate de aceasta festivitate.

"Shakira" din ring

Adriana Hosu, are aproape 20 de ani si practica boxul doar de 3 ani, timp in care a castigat trei titluri de campioana nationala si este tripla castigataore a Cupei Romaniei.

Pe plan international, a cucerit anul acesta medalia de aur la Campionatele Europene de la Toensberg (Norvegia), in 2003 medalia de bronz la Campionatele Europene de la Pecs (Ungaria), in 2004 a fost a 4-a la Campionatele Europene de la Riccione (Italia), iar anul acesta la Mondialele din Podolsk (Rusia) a fost a 6-a.

Porecla "Shakira" a primit-o de la una dintre colegele de la lotul national datorita asemanarii coafurii cu celebra arstista pop. Adriana Hosu a practicat timp de sapte ani atletismul, mai precis aruncarea discului si aruncarea greutatii, discipline la care are la activ trei titluri de campioana nationala.

Pentru o scurta perioada de timp a cochetat si cu sporturile de iarna - bob. La box a ajuns din intamplare, cand o colega de la clubul, CSM Baia-Mare, unde activeaza si acum, a rugat-o s-o insoteasca si astfel a ramas la aceasta disciplina.

Primii sportivi ai judetului

1. Adriana Hosu - box ( CSM Baia Mare)& campioana europeana la categoria 86 de kg, campioana nationala si castigatoare a Cupei Romaniei.

2. Mihai Madaian - taekwon-do ITF (CS Dragonul)& campion european de seniori si juniori, 3 titluri nationale si 3 cupe ale Romaniei la juniori si seniori, locul 2 la Cupa Europei.

3. Andreea Orban - taekwon-do ITF (CS Dragonul)& 2 medalii de argint la Campionatele Europene (CE), 2 locuri patru la Campionatele Mondiale (CM), 5 titluri de campioana nationala de juniori si seniori, la diferite probe, 1 cupa a Romaniei.

4. Sergiu Daghid - inot ( LPS CSS Baia Mare)& campion balcanic la 50 de metri bras, campion national de seniori la 100 de metri bras, in bazin descoperit, campion national de juniori (50 m. bras, 100 m. bras, 100 m. fluture).

5. Yan Vizbovsky - handbal (HC Minaur Baia Mare)& locul 3 in Liga Nationala Masculina si locul 2 la Cupa Romaniei.

6. Claudiu Gavriloaia - rugby (CSM "U" Remin Baia Mare)& locul 3 in Divizia Nationala

7. Stanca Rocas - taekwon-do ITF ( CS Dragonul)& doua medalii de bronz la CE, trei locuri 1 la Campionatele Nationale si o Cupa a Romaniei.

8. Monica Auer - orientare ( Stiinta Electro Sistem Baia Mare)& locul 1 la Campionatul Balcanic, OT in alergare, cu stafeta si locul trei lpe distanta medie.

9. Mircea Madaian - taekwon-do ITF ( CS Dragonul), karate kyokushin (CS Sakura Nudo Club)& medalie de argint la CE de karate kyokushin, medalie de bronz la CE de taekwon-do ITF, campion national la taekwon-do ITF si karate kyokushin.

10. Ciprian Marian - orientare (CSS Baia Sprie)& locul 1 Campionatul Balcanic, OT in alergare, distanta medie, locul 2 distanta lunga si cu stafeta, locul 3 la sprint, 6 titluri de campion national.