Fostul senator liberal de Timis, Ioan Paun Otiman, a aflat din presa ca ar fi fost suspendat din PNL pe o perioada de sase luni. Decizia a fost facuta publica, conform presei locale, chiar de presedintele filialei din judet a partidului, prefectul Ovidiu Draganescu, de fata cu mai multi martori.

Liderul liberal a mentionat ca nu este nimic oficial, fiind deocamdata un "vot de principiu", iar decizia trebuie luata de comitetul executiv al organizatiei judetene.

"Sunt consternat. Probabil au facut acest lucru pentru a-i introduce pe urmatorii pe lista la Consiliul Judetean", a declarat Otiman, care asteapta sa vada care ar fi motivatiile pentru care va fi suspendat. "Trebuia sa fiu chemat la partid, statutul PNL prevede ca trebuie sa existe un motiv serios pentru a fi suspendat. Mi-am platit si cotizatia.

Cred ca nu se doreste sa fiu printre consilierii judeteni. Aceasta decizie ar incalca orice deontologie politica", a mai spus ex-parlamentarul.

Miza "luptei" dintre cei doi liberali, aflati in tabere opuse in partid, este un scaun de consilier judetean, care trebuia sa fie ocupat inca de la inceputul anului de Otiman, dar i s-au pus piedici de catre prefect, pe motiv ca nu ar fi cotizat destul la campania electorala de anul trecut.

Astfel, de luni de zile, plenul CJ activeaza cu o minoritate a liberalilor fata de partenerii democrati din Alianta "D.A.". Suspendarea din partid a fostului senator ar rezolva "problema" sefului filialei, care trebuie sa numeasca, pe langa Abin Canea, cel care ii urma pe lista lui Otiman, un alt liberal.