A treia demisie in doar cinci zile a fost inregistrata, ieri, in cadrul PNL Mures. Astfel, dupa senatorul Mihail Antonie, care a demisionat joia trecuta, invocand faptul ca filiala a fost transformata "intr-un SRL" si dupa demisia de fatada a prefectului Ciprian Dobre, fostul presedinte interimar al organizatiei judetene, Ladislau Schwartz, a parasit si el partidul.

Schwartz si-a inaintat demisia dupa ce, sambata, a purtat o discutie cu presedintele ales al filialei, deputatul Eugen Nicolaescu. "Liderul organizatiei m-a rugat sa ma mai gandesc, dar nu mai am la ce sa ma gandesc. M-am saturat de minciuna si cinismul care au ajuns sa domine PNL", a declarat demisionarul.

El a afirmat ca va sustine in continuare idealurile liberale si ca nu intentioneaza sa se inscrie in alt partid.

"Vreau sa imi recapat demnitatea de om si de medic", a adaugat fostul presedinte interimar al PNL Mures.

El a mentionat ca un alt lucru care l-a determinat sa demisioneze il constituie lipsa totala de sustinere din partea partidului pentru a ocupa un post de conducere in structurile descentralizate din judet, cu precadere in sistemul sanitar, si faptul ca din presedinte interimar al organizatiei judetene a ajuns un simplu membru supleant, fara drept de vot, in Biroul Judetean al filialei.

Schwartz sustine ca demisia sa nu are nimic in comun cu decizia similara luata recent de senatorul Mihail Antonie. "Am dorit sa separ demisia mea de cea a lui Antonie pentru ca sunt doua lucruri total diferite. Antonie are niste obligatii fata de electoratul care l-a ales, eu sunt doctor si atat", a adaugat fostul lider liberal.

El mai considera ca de "atmosfera de minciuna si ipocrizie" din filiala nu se face vinovat doar presedintele Eugen Nicolaescu, ci intreg Biroul Judetean.

Actualul vicepresedinte al organizatiei, Akos Mora, este, insa, de parere ca aceasta ultima demisie din partid este anuntata prin intermediul presei. "Daca este incriminat tot Biroul Judetean, cred ca Schwartz ar fi trebuit sa vina mai intai sa poarte o discutie cu toti membrii acestui for si abia apoi sa ia o decizie", a spus Mora.