Reprezentantii South East EuroMentor vor apela la instanta dupa ce s-au declarat nemultumiti de rezultatul licitatiei prin care Consiliul Judetean Cluj a aprobat asocierea cu Iulius Mall pentru terenul din Parcul Est, Cluj-Napoca.

Este foarte probabil ca litigiul sa dureze cativa ani buni si in aceasta perioada lucrarile la complexul comercial sa fie suspendate, avand in vedere ca reprezentantii companiei clujene au subliniat ieri ca se vor retrage din conflict numai in urma unei decizii juridice definitive si irevocabile.

Florin Ciorca, presedintele South East EuroMentor (SEEM), sustine ca SEEM ar fi trebuit sa fie de departe castigatorul licitatiei, insa "avem o serie de suspiciuni care pun multe semne de intrebare privind evaluarea castigatorului" si ca, pe cale de consecinta, SEEM va contesta decizia comisiei de licitatie a CJ Cluj.

"Avem informatii ca in primavara acestui an domnul Radu Spanu (arhitectul judetului Cluj –n.red.) si reprezentantii Iulius Grup au facut o vizita la Univers T cu intentia de a construi un mall", a declarat reprezentantul CEEM, care s-a abtinut insa de la catalogari categorice.

"De ce nu s-a facut incredintare directa, daca Iulius Mall avea cartile facute? Aceasta licitatie a fost aranjata pentru Iulius Grup", s-a intrebat Ciorca. Mai dur in declaratii a fost juristul companiei clujene, Tudor Oniga, care s-a declarat jignit de decizia comisiei de licitatie.

"Ne simtim jigniti, si clujenii ar trebui sa se simta jigniti" de decizia comisiei, a declarat Oniga. Cei doi reprezentantiu ai companiei clujene sunt decisi sa "mergem pana la capat" cu actiunea in justitie. "Vom cere inclusiv daune de toate tipurile.

E absolut absurd sa dai cu piciorul unei investitii care se poate ridica pana la 180 de milioane de euro", a decalrat Oniga.

Amintim ca saptamana trecuta comisia de licitatie a Consiliului Judetean Cluj, compusa din 11 membri, a aprobat asocierea institutiei cu grupul iesean Iulius Grup pentru construirea unui complex comercial in cartierul Gheorgheni pe un teren care apartine CJ Cluj. La concursul final au fost acceptati doi solicitanti, Iulius Grup si SEEM.

Iulius Grup apartine omului de afaceri Iulian Dascalu, care a construit pe procedeul pe care intentioneaza sa-l implementeze la Cluj complexe comerciale in Iasi si Timisoara. SEEM a pierdut concursul cu o oferta inferioara la 80 la suta din criteriile de selectie.

In schimb Iulius Grup a propus un procent de doar 25 la suta din profitul brut de exploatare ca taxa pentru Consiliul Judetean, in vreme ce Southeast Euromentor a propus un procent de 50 la suta din profit. "Noi oferim minimum sase milioane de euro pe an. Consiliul Judetean se plangea ca nu are bani sa reconstruiasca stadionul Ion Moina, care costa sapte milioane de euro. Le dam noi sase milioane", a mai declarat Oniga.