Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Hunedoara va declansa procedura de faliment in cazul FC "Jiul" Petrosani, pentru ca nu s-a platit nici macar un leu din datoria catre bugetul de stat nici dupa ce a fost pus sechestrul asigurator.

Clubul de fotbal datoreaza bugetului de stat peste 11 miliarde lei vechi, iar din aceasta cauza, in luna noiembrie, inspectorii de Finante au decis instituirea sechestrului asigurator pe bunurile echipei.

De asemenea, somatiile trimise de catre DGFP nu au avut urmarile scontate, astfel ca reprezentantii institutiei sunt decisi sa apeleze la masura falimentului. "In luna ianuarie vom declansa procedura falimentului pentru FC "Jiul", pentru ca nu s-a platiti nici un leu din datorie", a spus directorul Finantelor din judet, Lucian Heius.

Potrivit sursei citate, patronul echipei de fotbal, Alin Simota, a promis ca va plati 30-40 la suta din cele 11, 7 miliarde lei, iar daca acest lucru nu se va intampla, inspectorii de Finante vor actiona in consecinta.

Clubul "Jiul" Petrosani nu a putut beneficia nici de incheierea unui angajament de plata, din cauza ca nu exista bunuri sau cladiri care sa poata fi valorificate in contul datoriei.

Directorul DGFP a mai spus ca daca suma nu va putea fi recuperata pe nici o cale, se vor indrepta, prin intermediul instantei, impotriva actionarilor echipei.

Conform datelor oficiale, "Jiul" Petrosani face parte din Asociatia "Club Sportiv Jiul", care are patru membri fondatori: SC "Atomis International Prod", firma condusa de omul de afaceri Alin Simota, "Grup 95" SA, controlata de Adrian Gardean, SC "General Trust" Petrosani, si, din nou, Alin Simota.