Prefectul de Alba, Cosmin Covaciu, isi innoieste cabinetul. Doi dintre oamenii sai de baza vor fi inlocuiti de alti doi membri ai PNL. Un al treilea post va fi creat suplimentar, astfel incat numarul functiilor din cabinet va ajunge la cinci.

Cei care care vor pleca sunt directorul de cabinet Nicolae Todea si consilierul Cosmin Sima. In locul acestora vor fi numiti Marius Filimon (in prezent angajat al Agentiei Regionale de Dezvoltare VII "Centru") in functia de director de cabinet, si Dumitru Fulea in cea de consultant.

De asemenea, la cabinetul prefectului va fi angajat Dan Bortes, un tanar invatator din Campeni, pe un post nou infiintat. Toti cei trei sunt membri PNL, la fel ca prefectul.

Cosmin Covaciu a declarat ca nu este nemultumit de activitatea colaboratorilor sai, dar a lasat sa se inteleaga ca isi doreste colaboratori care sa aiba mai mult timp pentru activitatea din Prefectura.

El a spus despre Todea ca isi va continua cariera universitara (acesta este si decan al Facultatii de Stiinte din cadrul Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia), iar despre Sima a afirmat ca va fi angajat pe alta pozitie in Prefectura.

Surse din cadrul PNL sustin ca Todea ar putea fi sustinut pentru o pozitie si mai importanta in cadrul universitatii, respectiv aceea de rector, insa acest lucru este deocamdata putin probabil, intrucat mandatul actualului rector, Moise Achim, expira abia peste trei ani.

Totodata, se zvoneste ca celalalt fost membru al cabinetului, Cosmin Sima, va fi angajat in Prefectura, unde va fi mult mai protejat de o eventuala schimbare politica. Ceilalti doi membri ai cabinetului vor fi pastrati in functie.