Mai multe localitati din judetele Alba si Bistrita-Nasaud au ramas de sarbatori fara alimentare cu energie electrica. De vina a fost cantitatea mare de ninsoare care a cazut in aceste zone si care a afectat retelele de curent.

Astfel, in judetul Alba au fost afectate un numar de 19 localitati, printre care si municipiul Blaj, care au ramas in bezna, timp de patru ore, din cauza unei defectiuni tehnice. Problema s-a ivit la linia de medie tensiune care alimenteaza localitatile de pe Valea Tarnavei Mici, de la Blaj pana la Cetatea de Balta.

Prioritara a fost restabilirea alimentarii cu energie electrica a Blajului, celelalte 18 localitati fiind reconectate de catre angajatii "Electrica" abia dupa patru ore. Pana de curent a creat nemultumiri in randul abonatilor din zona, care au fost nevoiti sa petreaca mai multe ore fara electricitate.

De asemenea, autoritatile din Alba au mai avut batai de cap din cauza zapezii cazute in ultimele zile. A fost nevoie de interventii pe cinci drumuri nationale si doua drumuri judetene. Circulatia se desfasoara in conditii de iarna indeosebi in zona Muntilor Apuseni.

De altfel, in Apuseni, stratul de zapada masoara aproape un metru la Arieseni, spre bucuria turistilor veniti la schi pe partia de la Vartop, si aproape o jumatate de metru la Scarisoara.

Si locuitorii de pe Valea Bargaului (judetul Bistrita-Nasaud) au ramas fara curent electric mai multe ore atat in Ajunul, cat si in ziua de Craciun. Surse locale au declarat ca, in 24 decembrie, pana de curent a afectat in special localitatea Piatra Fantanele, aflata la granita cu judetul Suceava.

Cu toate ca in zona nu a mai suflat vantul, caderile masive de zapada au rupt liniile de inalta si medie tensiune, iar electricienii au avut nevoie de cateva ore bune pentru remedierea avariei.

Situatia s-a repetat si in ziua de Craciun cand pana de curent a afectat, insa, mai multe sate de pe Valea Bargaului, inclusiv releul de la Heniu, care a intrerupt transmisia din aceasta cauza. Timp de aproximativ 4 ore, intreaga zona a ramas in bezna, iar numeroasele apeluri telefonice la dispeceratul de interventii al "Electrica" au blocat centrala institutiei.