In aceasta perioada un numar mare de pasari migratoare au aparut pe lacurile de acumulare de pe raul Olt, fapt care a determinat autoritatile sa ia masuri speciale pentru evitarea aparitiei virusului gripei aviare si al Valcea.

Centrul local de lupta contra influentei aviare din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si de Siguranta a Alimentelor Valcea a luat masuri de control si examinare clinica a pasarilor din aceste zone. Au fost fixate astfel 14 localitati tinta pentru supravegherea pasarilor in privinta gripei aviare.

„Institutia Prefectului a dispus in aceste zone masurile prevazute in Decizia 42 din 21 decembrie 2005 a Comandamentului Antiepizotic Central.

In acest scop, Institutia Prefectului a contactat comandamentele antiepizootice locale din Brezoi, Calimanesti, Daesti, Bujoreni, Ramnicu Valcea, Budesti, Galicea, Dragoesti, Olanu, Ionesti, Orlesti, Prundeni, Dragasani si Voicesti.

Printre masurile care au fost luate se numara izolarea pasarilor in curti sau adaposturi bine delimitate, interzicerea accesului ratelor si gastelor la luciul de apa si controlul circulatiei animalelor, astfel incat acestea sa nu provina din localitatile in care evolueaza gripa aviara.

Conform prevederilor legale in vigoare, nerespectarea acestor masuri va fi drastic sanctionata." – a declarat Carmen Constantinescu, directorul de cabinet al prefectului Anuta Handolescu.