Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, presedintele PNL Mures, se va autospenda din functie, cel mai probabil, conform surselor de la nivel judetean * Presedintia interimara urmeaza sa fie detinuta tot de Eugen Bandea, unul dintre vicepresedintii PNL Mures * In perioada urmatoare, liberalii vor

trebui sa faca fata valului de demisii din filiala, declansat odata cu plecarea senatorului Antonie l Curatenie sau protest?

Dupa acelasi tipic din 2001, cand Eugen Nicolaescu s-a autosuspendat din functia de presedinte ales al PNL Mures pentru a ramane membru in Biroul Permanent Central, o alta functie aleasa, actualul ministru al Sanatatii si-ar putea pastra cele doua functii de conducere pe care le detine.

Astfel, daca in 10 ianuarie, cand se va intruni, cel mai probabil, Comitetul Executiv (CEx) al PNL, membrii CEx vor decide din nou derogarea de la statut prin care Nicolaescu nu trebuie sa demisioneze din nici una din cele doua functii in care este ales, ci este suficient sa se autosuspende.

Precizam ca membrii CEx nu au validat inca alegerile din 16 decembrie din filiala mureseana, urmand ca rezultatul scrutinului sa fie legalizat in sedinta de saptamana viitoare.

In acest caz, desi exista voci impotriva acceptarii unei noi derogari de la statut, presedintia interimara a filialei muresene, asa cum s-a intamplat si in 2001, cand a fost desemnat interimar Ladislau Schwartz, iar apoi, dupa demiterea acestuia, sighisoreanul Eugen Bandea, va reveni unuia dintre liderii organizatiei judetene.

Iar acesta va fi din nou Eugen Bandea, actual vicepresedinte al PNL Mures, care a fost votat in sedinta de saptamana trecuta a Biroului Judetean, sedinta prezidata de ministru, drept succesorul interimar la sefia partidului.

Pana martea viitoare, ministrul Sanatatii, care a declarat ca nu este inca hotarat ce decizie va lua, va avea timp sa aleaga functia din care sa se autosuspende, desi asa cum subliniam si la inceput, va proceda la fel ca in 2001, cand a ales sa fie activ in Biroul Permanent Central.

Pana la reunirea Comitetului Executiv, care va da un verdict aproape cunoscut, PNL Mures va trebui sa faca fata valului de proteste care a cuprins organizatia, val soldat cu mai multe demisii.

Va reamintim ca, dupa ce senatorul Mihail Antonie, blocat sa-si depuna candidatura pentru presedintia filialei, din cauza sau datorita apropierii de tabara Florea, migrata la PD Mures, si-a dat demisia din partid, acuzand dictatura lui Nicolaescu, transformarea de catre acesta a filialei intr-un SRL, gestul sau a fost "plagiat" si de catre fostul presedinte interimar al PNL, Ladislau Schwartz.

Acesta a fost marginalizat, fiind demis din functia de presedinte interimar si i s-a retras sprijinul politic pentru sefia DSP Mures, dupa ce a cochetat cu propunerea senatorului Antonie pentru functia de director general al Directiei Silvice, Teodor Herlea, cu toate ca PNL Mures stabilise un alt candidat pentru aceasta functie.

De asemenea, in urma cu doua zile, liderul filialei Voivodeni, doi consilieri si mai multi membrii (filiala declarata de catre Nicolaescu drept slaba si apropiata de Antonie) si-a dat demisia.

Iar nemultumirile nu se vor opri aici, atata vreme cat mai multi lideri de pe campie, in special in filialele create de Antonie, sunt pregatiti sa-l urmeze pe senator, iar pedistii dispusi sa ii accepte, contrar prevederilor statutare. Vom reveni.

"Am avut o sedinta la nivel judetean, inainte ca ministrul sa plece din tara, prin care am fost desemnat sa preiau presedintia interimara a organizatiei, dupa autosuspendarea din functia de presedinte a lui Eugen Nicolaescu" - Eugen Bandea, vicepresedinte PNL Mures