Consiliul Judetean Cluj a respins la inceputul anului contestatia depusa de SouthEast Euromentor in scandalul mall-ului din Cluj-Napoca.

Administratorul SouthEast Euromentor, Cristina Farcas, a depus in 23 decembrie anul trecut o contestatie la decizia comisiei de licitatie a CJ Cluj, in care arata ca ‘‘nu s-au respectat ad-literam prevederile prevazute in caietul de sarcini in privinta atribuirii punctajelor, societatea noastra fiind grav nedreptatita in stabilirea castigatoarei licitatiei’‘.

Amintim ca recent reprezentantul SE Euromentor, Florin Ciorca, a declarat intr-o conferinta de presa ca firma pe care o reprezinta are ‘‘o serie de suspiciuni care pun multe semne de intrebare privind evaluarea castigatorului’‘, insa surse din interiorul companiei au declarat ieri, sub protectia anonimatului, ca sansele ca

actionarii SE Euromentor sa apeleze la urmatoarele cai de atac dupa ce contestatia a fost respinsa sunt mult reduse. ‘‘Acum am spune ca sansele sunt cam de 50 la suta.

Vor decide actionarii, pentru ca n-are rost sa ne luptam cu morile de vant’‘, a declarat un reprezentant al SE Euromentor care a insistat sa ramana anonim. Actionarii companiei clujene sunt Mentor LLC SUA, cu o pondere de 75 la suta, si persoana fizica Arpad Paszkany, cu alte 25 la suta din actiuni.

‘‘Eu consider ca ni s-a facut o nedreptate. Consider ca noi am castigat aceasta licitatie, s-au cheltuit sume destul de importante pentru elaborarea proiectului’‘, a declarat omul de afaceri Arpad Paszkany, actionar in SE Euromentor.

Desi decizia va apartine in final partenerilor sai americani, Paszkany intentioneaza sa actioneze in instanta Consiliul Judetean Cluj pentru decizia de a respinge oferta SE Euromentor. O decizie in acest sens va fi luata vineri.

‘‘Comisia a analizat, si din acte a luat aceasta decizie’‘, a declart presedintele comisiei de contestatie a Consiliului Judetean, Kerekes Sandor, care este si vicepresedinte al institutiei.

‘‘Sunt si ei destepti si si-au dat seama ca o fac degeaba’‘, a mai spus Kerekes referindu-se la o posibila decizie a Euromentor de a nu apela la instantele de judecata.

Amintim ca la concursul final privind concesionarea terenului Consiliului Judetean, cu destinatia de complex comercial, au fost acceptati in decembrie doi solicitanti, Iulius Grup si SE Euromentor.

Iulius Grup apartine omului de afaceri Iulian Dascalu, care a construit pe procedeul pe care intentioneaza sa-l implementeze la Cluj complexe comerciale in Iasi si Timisoara. SEEM a pierdut concursul cu o oferta inferioara la 80 la suta din criteriile de selectie.

In schimb Iulius Grup a propus un procent de doar 25 la suta din profitul brut de exploatare ca taxa pentru Consiliul Judetean, in vreme ce Southeast Euromentor a propus un procent de 50 la suta din profit.

Suprafata totala a complexului comercial depaseste 26.000 de metri patrati si va crea, potrivit estimarilor Iulius Grup, un numar de aproximativ 1500 de locuri de munca.

Din cauza faramitarii terenului (5.000 de metri patrati apartin Consiliului Local Cluj Napoca, terenul invecinat de peste sapte hectare apartine Consiliului Judetean iar o a treia parte a terenului este detinut de Ministerul Apararii Nationale), amprenta la sol a viitorului complex comercial va fi de cel mult 20.000 de metri patrati.