Situatie tensionata intre primarul din Reghin, Nagy Andras, si consilierul PRM Gheorghe Anton

In timp ce cei doi se bat pe holurile Judecatoriei, consilierii au votat proiectul de hotarare intr-o totala confuzie

Desi primarul afirma ca dreptatea e de partea lui, totusi, nici un consilier prezent la sedinta nu s-a incumetat sa semneze procesul-verbal ce se referea la atribuirea sumei de 140 de mii RON catre reparatii scoli si intretinere drumuri

Procesul ce creeaza tensiuni in cadrul CL Reghin nu se va incheia insa in curand

Noua formula de consilieri reghineni a avut un singur merit: acela de a crea o situatie tensionata in cadrul sedintelor de consiliu si de a taragana adoptarea proiectelor de hotarare, pentru ca in cele din urma sa le voteze in forma propusa initial, fie in urma unor discutii intre colegi, fie in urma unor interventii pe linie politica.

Una dintre cele mai recente tensiuni create in randul alesilor reghineni este procesul intentat de catre primarul Nagy Andras consilierului local PRM Gheorghe Anton. Despre debutul acestui conflict, ZIARUL de Mures a scris succint in numerele anterioare.

Reamintim cititorilor nostri faptul ca, in cadrul sedintei de Consiliu Local din august, consilierii au votat un proiect de hotarare pentru rectificarea bugetului prin care se propunea ca o suma de aproximativ 140.000 RON obtinuta din exploatari forestiere sa fie folosita pentru reparatii drumuri.

Doar ca in cadrul sedintei s-a propus si varianta atribuirii sumei respective pentru executarea unor reparatii si igienizari a cladirii scolilor, avand in vedere faptul ca incepea noul an scolar.

Conform declaratiilor presedintelui de sedinta din acea perioada, Anton Gheorghe, acesta a supus spre aprobare ultima varianta pe care consilierii au votat-o. De asemenea, acesta sustine ca procesul-verbal inaintat a doua zi de executiv nu era conform cu cele votate in cadrul sedintei.

Primarul Nagy a sustinut ca, de fapt, consilierii au votat atribuirea sumei respective pentru reparatii scoli, dar si pentru intretinere drumuri. Au urmat apoi iesirile in fata presei, cand reprezentantul PRM in consiliu a afirmat ca nerespectarea legii este o obisnuinta a Primariei din Reghin.

Ca o reactie la aceasta declaratie, primarul l-a dat in judecata pe consilierul Anton, afirmand ca acesta a jignit functionarii primariei.

Din orgolii in penibil

Interesant este insa faptul ca nici un consilier prezent la sedinta respectiva nu a semnat procesul verbal. Ulterior, consilierii au afirmat ca, de fapt, ei nu au stiut ce voteaza, iar atribuirea sumei de 1,4 miliarde de lei vechi a fost supusa din nou votului.

Nu putem sa nu amintim si de micile impunsaturi colegiale, consilierul PRM fiind atacat de o parte din colegi. Asa spre exemplu, consilierul UDMR Iszlai Arpad a afirmat despre colegul lui ca este "un dobitoc si un prost", pentru ca mai apoi Florin Pop sa se lanseze intr-o serie de insulte, prin telefon de data aceasta.

Este evident deci ca acest conflict a starnit noi tensiuni in cadrul consiliului, ce se suprapune peste divergentele celor doua tabere deja consacrate: grupul UDMR-PNL si G8.

Nagy ramane pe baricade

Pe parcurs, secretarul Iacob Dumitru a renuntat la plangerea inaintata impotriva consilierului Anton, astfel ca procesul este continuat de primarul Nagy si directoarea economica Angela Maris.

Primarul a afirmat insa ca nu va renunta la acest proces, intrucat afirmatiile consilierului au adus prejudicii functionarilor primariei. "Actele sunt depuse, ceea ce urmeaza nu depinde de mine. Eu mi-am exprimat pozitia de impacare, dar nu voi renunta la proces numai in cazul in care consilierul Anton isi va cere scuze in plen.

Consilierii au vrut sa semneze procesul-verbal al sedintei din august, dar nu i-am lasat eu intrucat in abrambureala aia sa nu fie o confuzie", a explicat situatia primarul Nagy Andras.

Vom reveni.