Catalin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botosani a facut cunoscut marti, 17 ianuarie, ca Parchetul de pe linga Tribunalul Botosani a deschis o ancheta sub aceste acuzatii si a reddeschis un alt dosar penal mai vechi in privinta acizitionarii unui autobuz.

Potrivit sursei citate Ion Bordeianu dupa ce a cistigat in ultima luna a anului trecut un proces privind reincadrarea sa pe functia din care a fost schimbat de catre Consiliul Local a emis o decizie prin care anula trecerea sa la pensie folosind doua stampile cu antetul Teatrului desi acestea nu ar fi avut ce sa caute in posesia lui.

"Domnul Bordeianu a emis o hirtie in dormitorul folosind oua stampile ale Teatrului care nu aveau ce cauta la el fiind ale institutiei si in care nu mai era demult director prin care anula trecerea sa la pensie", a declareat marti Catalin Mugurel Flutur.

In privinta dosarului mai vechi redeschis de catre acelasi Parchet primarul a precizat ca fostul director a solicitat Trezoreriei suma 2 de miliarde de lei vechi si dupa ce ia primit i-a preschimbat prin BCR in euro dupa care a facut achiziitile desi licitatia avusese loc inaintea solicitarii.

Ion Bordeianu, regizor originar din Republica Moldova, fost director al Teatrului in perioada guvernarii precedente a fost schimbat din functie anul trecut ca urmare a unor nereguli descoperite de catre noua guvernare dar si a virstei sale de pensionare.

Ion Bordeianu a contestat in justitie decizia noii conduceri a Teatrului reprezentata de catre actorul Constin Volinas si a obtinut cistig de cauza dar nu a fost repus in drepturi deoarece potrivit legii un pensionar nu ar avea dreptul sa ocupe un post director la o astfel de institutie culturala.

Ion Bordeianu nu a declarat marti nimic oficial in nici o privinta.

Postul de director al Teatrului a fost scos la concurs care se va tine in aceasta sapatamina joi 19 ianuarie. La concursul pentru ocuparea functiei de director al Teatrului "Mihai Eminescu", s-au inscris actualul director, Volin Costin si actorul Florin Aionitoaie.

Comisia de examinare va fi formata din trei specialisti in actorie, invitati de la teatre din Moldova, respectiv din Iasi, Piatra-Neamt si Bacau.

Ioan Bordeianu a fost repus, spre sfirsitul lunii decembrie anul trecut in functia de director al Teatrului "Mihai Eminescu " si de catre consilierii locali botosaneni, care, in urma citeva luni l-au si destituit din aceeasi functie.

Initiativa a apartinut consilierului Florin Egner, fost primar pina in vara lui 2004 si in perioada caruia a si ajuns Bordeianu director al Teatrului din Botosani.

El a fost cel care le-a propus colegilor sa-l renumeasca director pe Ioan Bordeianu, asa cum a cerut o hotaririe definitiva si executorie data la inceputul lunii noiembrie de Curtea de Apel de la Suceava.

Propunerea dar si adoptarea ei au provocat dispute.Unii consilieri au spus ca el nu poate fi iar director deoarece a fost pensionat intre timp, iar la baza deciziei de demitere s-a aflat nerespectarea legilor referitoare la achizitiile publice.

Hotarirea a fost contestata de Volinas Costin, director interimar al Teatrului. Consilierul Volinas Costin, numit director al Teatrului "Mihai Eminescu " in luna ianuarie anul trecut a fost vizibil deranjat de decizia majoritatii colegilor sai.

El a declarat dupa sedinta CL din decembrie anul trecut ca hotarirea lor este injusta, la fel ca si cele doua sentinte judecatoresti date de instantele din Botosani si Suceava. "Ma voi consulta cu juristii si voi contesta hotarirea Consiliului Local. Urmeaza o lupta la finalul careia nu cred ca Ioan Bordeianu va fi repus in drepturi.

Respect deciziile colegilor mei, insa ituatia in care a fost pus teatrul este aberanta ", a declarat Volinas Costin.