Consiliul Judetean Botosani intentioneaza sa deschida inca un proces Primariei Botosani, intrucit aceasta nu si-a prevazut in bugetul din acest an sume si pentru intretinerea copiilor institutionalizati.

Dorin Ciustea, vicepresedintele Consiliului Judetean, a declarat ca asteapta aprobarea bugetului municipiului Botosani, pentru a sti cu exactitate daca sunt prinse sume si pentru copiii din centrele de plasament de pe teritoriul municipiului, in caz contrar va actiona din nou in judecata Primaria.

Acesta a declarat ca hotarirea definitiva si irevocabila data de instantie de judecata privind contributia la sistemul de protectie a copilului este, in continuare, omisa de Executivul Primariei. "Primaria Botosani sfideaza aplicarea legii si nu inteleg ca trebuie sa achite obligatia la sistemul de protectie a copilului.

Vom pune in vedere acesteia, sa aiba grija de copiii institutionalizati de pe raza teritoriului. Mai grav este, din informarile pe care le am, ca in bugetul de pe acest an nu au fost prevazute sume pentru sustinerea copiilor institutionalizati.

Asteptam aprobarea bugetului, iar in caz ca nu este prevazuta nici o suma in acest sens, vom actiona din nou in judecata Primariaa??, a precizat Dorin Ciustea.

Pe linga cele 8,36 miliarde de lei vechi, pe care municipalitatea ar fi trebuit sa ii achite in 2005 pentru copiii institutionalizati de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Primaria Botosani mai are de achitat si sumele restante neachitate de pe vreme lui Florin Egner, plus cele din acest an.

De partea cealalta, primarul Catalin Flutur spune ca Primaria a facut recurs la hotarirea data si asteapta solutia finala. Acesta sustine ca in bugetul municipiului Botosani pe 2005 nu sunt prevazute sume pentru protectia copilului, deoarece Legea bugetului nu permite acest lucru.