Secretarul comunei clujene Apahida, Ioan Harbea, a fost destituit, ieri, din functie. Decizia a fost luata de catre prefectul judetului, Alin Tise, la cererea unui grup de 12 consilieri locali, din totalul de 15 cati fac parte din CL.

Harbea este acuzat de o serie de ilegalitati. Printre altele, el nu a trimis la timp Prefecturii hotararile de Consiliu Local, iar in anumite cazuri nu a trimis nici anexele acestora. De asemenea, el a intocmit ilegal trei variante pentru anexa hotararii prin care alesii locali adoptasera inventarul domeniului public din comuna.

Printre bunurile publice, secretarul a strecurat si reteaua de alimentare cu gaz, construita prin contributiile private ale satenilor. Scandalul gazului din Apahida dateaza de mai multa vreme. Lucrarile de introducere a gazului au fost facute, in mare parte, de o companie privata cu capital italian, "CPL Concordia".

O parte dintre consilierii locali din Apahida sustin ca secretarul a aprobat plata de doua ori a lucrarilor, o data din banii stransi de la sateni, iar in al doilea rand din fondurile publice ale comunei.