Politistul acuzat ca ar fi violat o tanara baimareanca de 18 ani este cercetat acum de Parchet. Claudiu Simon, agent de politie, angajat la Serviciul de Inmatriculari, pretinde ca povestea violului este o inscenare. In paralel, va fi demarata o alta ancheta, referitoare la mai multe certificate de inmatriculare, numere rosii si carti de identitate gasite in portbagajul masinii sale.

In cursul acestei saptamanii, procurorii vor decide daca se va incepe sau nu urmarirea penala, pentru savarsirea infractiunii de viol.

In cursul saptamanii trecute, prima pagina a cotidianelor locale a fost tinuta (evident, cu accente diferite) de cazul unui politist acuzat ca a violat, alaturi de un bodyguard, o tanara baimareanca, in varsta de 18 ani. Din partea ambelor parti (politist acuzat si victima) s-au emis diferite versiuni ale modului in care au decurs lucrurile.

Acuzatul pretinde ca in acest fel fata doreste sa-si faca publicitate (halal!), iar ea spune ca autoritatile care ancheteaza cazul incearca musamalizarea acestuia. Oricum ar sta lucrurile, situatia politistului nu este deloc roz, el avand la activ mai multe incercari de a depasi, prin faptele sale, cadrul legal. In prezent, dosarul sau se afla in lucru la procurorii maramureseni. Cazul a devenit si mai interesant dupa perchezitionarea masinii.

Pe bancheta din spate

Istoria violului s-a scris in seara zilei de vineri, 6 decembrie, cand Claudiu Vasile Simon, agent de politie in cadrul Serviciului Public Evidenta Populatiei, Permise, Inmatriculari, Pasapoarte, a invitat-o pe O. S., in varsta de 18 ani, eleva la un colegiu baimarean, sa petreaca o seara impreuna. Fata a acceptat, cei doi cunoscandu-se dinainte.

In aceeasi seara, alaturi de Robert B., ce lucreaza ca bodyguard prin localurile cu program prelungit, acestia s-au deplasat in Satu Mare. Intr-unul din localurile satmarene, cei trei au consumat diverse bauturi (mai mult sau mai putin alcoolice), iar fata a acceptat, la insistentele celor doi, sa danseze pe masa.

La intoarcere, Simon a intretinut relatii sexuale cu fata, pe bancheta din spate a masinii sale, impotriva vointei acesteia (dupa cum declara victima). Apoi, fata a fost violata de bodyguard. In ziua urmatoare, O.S. a fost consultata de medicul legist si a depus plangere penala impotriva celor doi, acuzandu-i de viol.

Un posibil NUP?

Dupa mediatizarea cazului, Simon a declarat ca fata doreste sa-si faca publicitate din acest caz si ca totul este o inscenare. Varianta putin probabila, avand in vedere faptul ca este vorba de victima unui viol. Vinerea trecuta am incercat sa aflam care este starea tinerei. Ni s-a transmis ca este in stare de soc si nu doreste sa mai dea nici o declaratie.

Fapt confirmat si de avocatul ei, care ne-a spus ca in cursul acestei saptamanii procurorul va da o rezolutie in acest caz, fie de incepere, fie de neincepere a urmaririi penale.

Dar, dupa cum ne-am obisnuit in ultima vreme cu dosarele celor care trebuie protejati, este posibil sa avem un nou caz de neincepere urmaririi penale (NUP), pentru ca cine sa-l cerceteze pe Simon, daca nu colegii sai? La sfarsitul saptamanii trecute l-am contactat telefonic pe Simon, dar mobilul acestuia era inchis.

Foarte ciudat, din moment ce seful sau ne-a spus ca desi este in concediu si poate parasi localitatea, i s-a pus in vedere ca in cazul in care este chemat la audieri sa raspunda apelului. Cum poate face asta cu telefonul inchis, nu stim.

Pe de alta parte, contactat telefonic, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, Ioan Isac, s-a ferit sa faca vreun comentariu referitor la acest caz. "Tot ce pot sa va spun este ca lucram la dosar, se administreaza probe si asteptam sa vedem ce rezultat vor obtine colegii de la Serviciul de Investigatii Criminale.

Din informatiile pe care le am, nu stiu sa mai fie cercetat si pentru altceva", a declarat Isac. Din informatiile noastre, va putem spune ca povestea violului a continuat pentru Simon intr-un mod mai putin asteptat.

Masina cu bucluc

Dupa depunerea plangerii, masina politistului a fost perchezitionata de organele abilitate. In portbagajul masinii sale, un Audi de generatie recenta, s-au gasit mai multe tablite cu numere de inmatriculare auto (cu numere rosii) si diferite acte care nu aveau ce cauta acolo: taloane de inmatriculare (doua taloane pentru Audi-ul sau), carti de identitate si certificate de inmatriculare.

Fiind angajat la "Inmatriculari", Simon isi ducea in portbagajul masinii arhiva institutiei. Din precautie, probabil. Din informatiile noastre, Simon era cunoscut pentru legaturile pe care le avea cu o parte a unei lumi, hai sa-i spunem ciudate.

Iar cand acesti indivizi nu se jeneaza de inmatricularile dubioase, de trafic cu numere de masina, de petreceri cu „fetite", ne putem gandi la onoarea uniformei de politist? Se pare ca nici banii nu il ocoleau pe Simon, el declarandu-se nemultumit de masina sa, pe care intentioneaza sa o inlocuiasca cu un Audi din 2005 (luat, intamplator desigur, prin cunostinte din „cinstita" zona Viseu-Borsa).

Dar nu din banii primiti de la parintii sai din Viseu, ce detin o scoala de soferi, ci din salariul sau de bugetar.

Intrebari fara raspuns

Si, cum ne plac la nebunie intrebarile fara raspuns, iata cateva dintre ele:

1. Urma Simon sa fie facut ofiter? Ce se va intampla in continuare?

2. A fost vreodata antemergator pentru transporturi speciale, cu fetite si prafuri?

3. Exista legaturi intre Simon si firme de leasing, favorizarea acestora fiind rasplatita de „Sistem"?

4. Exista vreo incompatibilitate intre statutul sau de la Inmatriculari si firma parintilor din Viseu, care se ocupa de larga plaja „Auto"?

5. A anuntat parasirea garnizoanei in seara in care a plecat la Satu Mare?

6. Cum a condus daca a baut?

7. Din ce zona s-au facut presiuni pentru musamalizarea cazului? (asta e la baza, ca doar nu ne asteptam la raspuns, il cunoastem. Apropo, felicitari domnule avocat Niculescu, prietenii stiu de ce!)

8. E adevarat ca Simon s-a laudat cu numele grele pe care le are in spate la Bucuresti, printre care insusi seful inmatricularilor pe tara? Cum poate cunoaste un subofiter asemenea persoane?

9. Ii va face cineva un profil psihologic, avand in vedere modul uluitor in care nu respecta regulile de circulatie si pasiunea pentru numere gen MM 05 CDT (de la „Comandant")?

10. L-a vazut cineva vreodata in cluburile baimarene in compania unor interlopi, la chefuri monstruoase? Cum o sa-l scoateti pe Simon curat si uscat din moment ce juridic, incadrarea e la "viol in grup"?

Si un bonus la cele 10 intrebari: ce saracie se intampla de nu discuta nimeni de placutele de inmatriculare din portbagajul masinii sale?

Asteptam ca Politia sa trateze acest caz cu maxima seriozitate, dand un exemplu si taind in carne vie daca e cazul. Stim ca presiunile sunt mari, dar refuzam sa credem ca oamenii cu adevarat cinstiti din Politie vor mai suporta sa inchida ochii. Din pariurile cu privire la raspunsurile la intrebari am strans la redactie 50 de lei noi.

Chiar, cat costa onoarea de ofiter?