Un fost comissr sef de Garda Financiara, in prezent director executiv adjunct in cadrul DGFP Botosani, acuza un director de ziar local si pe un redactor de santaj. "Fiind atacata institutia si functionarii publici, sunt nevoit sa actionez legal si sa sesizez Parchetul pentru faptul ca am fost amenintati, intimidati si santajati, fiind impiedicati sa ne exercitam atributiile", a declarat Paul Mustiata, directorul executiv adjunct al DGFP Bootsani intr-un comunicta de presa.

Reprezentantii Fiscului de la Botosani spun ca Ioan Rotundu a refuzat sa puna la dispozitia inspectorilor fiscali documentele societatii comerciale Evco, dar si a doua fundatii non profit care finanteaza ziarul Jurnalul Dimineata Botosanilor.

"El are impresia ca prin articolele calomnioase si jignitoare poate intimida functionarii publici, incercand sa-i determine sa nu-si faca datoria", se mai arata in acelasi comunicat al directorului executiv adjunct al Finantelor.

Ioan Rotundu, dar si redactorul vizat Marian Morosanu, sustin ca directorul executiv adjunct al Finantelor incearca sa discrediteze ziarul sau si ca totul are si o tenta politica dar si de razbunare la adresa lor pentru dezvaluirile facute despre Paul Musteata dar si despre unii politicieni locali, incluisv despre seful PNL de Botosani, senatorul Mihai Tabuleac.

"Mustiata spune ca punem piedici controlului, dar inspectorii fiscali au venit incepand din 12 decembrie si efectueaza control la Evco, cate trei-patru ore pe zi si atat, dar nu este problema mea. Controlul se face la Evco, iar inspectorii au vrut sa faca verificari si la Asociatia Culturala „Demostene Botez", fara a avea dreptul la un astfel de control, asa cum prevede legea", afirma Ioan Rotundu.

El mai spune ca "in cazul in care este vorba de o asociatie culturala, controlul nu poate fi efectuat de catre Fisc, ci doar de catre Curtea de Conturi si doar atunci cand este vorba despre folosirea de catre asociatie de niste bani publici, in rest, controale nu pot fi efectuate decat de catre comisia de cenzori, asa este legea".

„Totul a fost pus la cale de senatorul Mihai Tabuleac, directorul ziarului Monitorul de Botosani, George Lazar, si Paul Mustiata, acestia incercand sa elimine de pe piata «Jurnalul» din cauza informatiilor incomode pe care le-a publicat, in cursul anilor, la adresa lor", a completat directorul „Jurnalului".

Paul Musteata a anunta ca se va adresa Parchetului din aceste motive. Nu este exclus ca si ceilalti doi vizati de acuzatiile lui Ioan Rotundu sa se adrese instantei pentru calomnie si insulta.

Seful Controlului Fiscal il acuza pe Rotundu ca incearca, prin publicarea unor articole defaimatoare la adresa sa, sa opreasca continuarea controlului fiscal, precizeaza cotidianul local Evenimentul de Botosani in editia de joi, 19 ianurie 2006.

Monitorul de Botosani relateaza si el joi 19 ianurie acest caz si anunta in plus ca vicepresedintele CJ Botosani, Dorin Ciustea, doreste sa-l actioneze in judecata pe Ioan Rotundu.

Cauza o reprezinta o rubrica permanenta Comentariul Comentariilor unde ar fi fost calomniat si insultat de persoane necunoscute in mai multe rinduri pe adresa de forum a ziarului sub protectia anonimatului garantat de publicatie.

El a adresat un indemn tuturor celor calomniati astfel sa se constituie intr-o Asociatie a celor calmniati prin acea rubrica si demareze o actiune comuna in justitie impotriva directorului de la Jurnalul de Botosani.

"Josnica mascarada a lui Mustata", titreaza joi Jurnalul Dimineata Botosanilor sub semnatura redactorului Marian Morosanu, si el acuzat de acelasi sef din DGFP de santaj alaturi de directorul sau, Ioan Rotundu.

"In afacerea cu alcool despre care noi am inceput sa scriem, multe informatii conduceau catre familia directorului Mustata si pentru ca am indraznit sa investigam dedesubturile tenebroase ale mafiei alcoolului, Paul Mustata s-a simtit lezat in amorul propriu?!", mentioneza Jurnalul.

"Vezi doamne, avem prea mult tupeu sa-l intrebam daca are sau nu legatura cu mafia alcoolului", se arata in introducerea articolului din editia ziarului amintit de joi 19 ianurie 2006.

"Intrucat amenintarile sale repetate de a ne face sa abandonam nu si-au atins scopul, a recurs la alta strategie. El a organizat miercuri o conferinta de presa in care, sub pretextul unui comunicat oficial, a adus la adresa editorului publicatiilor „Jurnalul" si a reporterului care a investigat afacerea cu alcool, o serie intreaga de acuzatii", se arata in acelasi articol din Jurnalul Dimineata Botosanilor.

Intre cei doi directori de ziare locale exista rivalitati si animozitati declarate inclusiv prin justitie.De mentionat ca al treilea cotidian local Evenimentul de Botosani este editat din noimebrie anul trecut de catre un comisar de Garda, Dumitru Nechita, fost coleg cu Paul Musteata.