Constantin Contac, presedintele Consiliului Judetean, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca intentioneaza sa inchida robinetul la apa populatiei municipiului Botosani, din cauza datoriilor imense si neachitate de ani de zile. Constantin Contac spune ca nu poate fi fortat de nimeni sa furnizeze niste servicii, daca acestea nu sunt achitate.

Mai mult, presedintele CJ a spus ca zeci de oameni vin la el in audienta ca sa-i spuna caA?au cu ce plati apa. "Ramin surprins de obraznicia lor cind imi spun ca din anul 1998, 1999 nu au mai platit apa. Nu este posibil ca robinetele sa curga , sa inregistrezi si un consum mare de apa si sa nu platesti", a precizat Contac.

Acesta spune ca lucreaza la un material cu situatia de la Apa Grup, care va fi inaintat Institutiei Prefectului, cel tirziu luni sau marti, urmind sa aiba si o discutie pe aceasta tema cu reprezentantul Guvernului in teritoriu, Cristian Roman. "Ma voi adresa prefectului cu aceasta problema, ca sa vad daca opresc sau nu apa la Botosani", a mai spus presedintele CJ.

Potrivit acestuia, societatea Apa Grup are de incasat de la populatia municipiului Botosani in jur de 120 de miliarde de lei, aceasta datorie fiind catalogata de Constantin Contac ca fiind una istorica. Acesta spune ca o parte din vina o are si conducerea Primariei Botosani, pentru ca nu a informat populatia sa-si achite datoriile