Mariu Ichim a taiat ieri panglica Oficiului Prefectural de la Sighisoara. Odata cu cheile de la birou, Ichim a primit si prima sarcina: un proiect de dezvoltare durabila a zonei Cuvantul de ordine al zilei a fost descentralizarea Desi a fost asteptat, Ministrul Vasile Blaga a absentat de la ceremonie. Au fost prezenti sefii serviciilor deconcentrate, pe care Oficiul le va reprezenta in cetatea de pe Tarnava * Sighisorenii nu vor mai trebui sa bata drumul pana la Targu Mures pentru orice adeverinta * Eugen Nicolaescu a promis ca in sase luni va fi inaugurat un oficiu prefectural si la Reghin

Mult discutatul Oficiul Prefectural de la Sighisoara a fost, in sfarsit, inaugurat. Marele absent al ceremoniei a fost ministrul Administratie si Internelor, Vasile Blaga, care anuntase anterior ca tine neaparat sa asiste la aceasta inaugurare.

Cu toate acestea, in spatiul din incinta Primariei Sighisoara au fost prezenti, pe langa Marius Ichim - directorul Oficiului -, ministrul Eugen Nicolaescu, prefectul Ciprian Dobre, precum si majoritatea sefilor de servicii deconcentrate.

De asemenea, au tinut sa-l felicite pe Ichim liderii liberali din Sighisoara, dar si primarii din localitatile arondate - Zagar, Albesti, Saschiz, Viisoara, Apold, Nades si Danes.

Potrivit lui Marius Ichim, noul "prefect de Sighisoara", investitia in amenajarea spatiului din cladirea primariei unde functioneaza Oficiul Prefectural s-a ridicat la aproape 50 de milioane, iar calculatoarele si tehnica de calcul le-a adus Prefectura.

Lucrarile de amenajare au fost terminate nu cu mult timp inainte de ceremonie, asfel incat Ichim si-a primit invitatii pe pardoselele proaspat spalate, inca ude, insa nu alunecoase.

Noul prefect de Sighisoara a primit ieri si prima sarcina, aceea de a intocmi, in termen de o luna, un program de dezvoltare durabila a intregii zone Sighisoara.

O alta prioritate va fi, a declarat Marius Ichim, "imbunatatirea substantiala a calitatii serviciilor publice, atat ale autoritatilor locale cat si a celor deconcentrate, dar si o buna colaborare si conlucrare cu unitatile administrativ teritoriale din zona".

Ministrul Eugen Nicolaescu a promis ieri, la Sighisoara, ca in termen de sase luni va fi inaugurat un oficiu prefectural si la Reghin, in cadrul unui program de descentralizare "prin care se incearca apropierea administratiei publice de cetatean".

Oficiul de la Sighisoara va avea trei angajati, iar programul de audiente este luni, marti si joi, intre 10 si 12.

Nu stiu sa spun exact ce importanta are, cert este ca e un lucru mai de mult dorit, dar nu a fost pus in practica. Urmeaza ca in viitorul apropiat sa vedem exact daca este eficient acest punct de lucru si daca intr-adevar satisface doleantele si cerintele locuitorilor din aceasta zona.

Dorin Danesan, primar Sighisoara

Prioritatea numarul unu este imbunatatirea substantiala a calitatii serviciilor publice, atat ale autoritatilor locale, cat si a celor deconcentrate.

Marius Ichim