Licitatia organizata de catre Primaria Targu Muret pentru concesionarea terenului de 3120 mp, de la intersectia strazilor Aurel Filimon cu Calarasilor, a fost suspendata. Brusc, reprezentantii Executivului au descoperit ca terenul este revendicat. Dumitru Ghise, patronul Ana Oil Sibiu, care ar fi trebuit sa-si adjudece licitatia, nu s-a mai prezentat, fiind probabil anuntat ca va fi amanata. Consilierul local David Csaba a aflat de la redactorii Zi de Zi ca este membru in comisia de licitatie. Institutia prefectului a notificat inainte cu o zi hotararea de Consiliu Local prin care se aproba concesionarea prin licitatie publica a terenului, solicitand reanalizarea inclusiv a caietului de sarcini. Viceprimarul Barczi Gyozo, presedintele comisiei, a recunoscut ca i se pare corecta decizia Prefecturii.

Licitatia, organizata de catre Primaria Targu Mures, pentru concesionarea terenului de 3120 mp, de la intersectia strazilor Aurel Filimon cu Calarasilor, a fost suspendata ieri, desi ar fi trebuit sa aiba loc la ora 12.

Membrii comisiei de licitatie, prezidata de catre viceprimarul Barczi Gyozo, au stat in sala in jur de 15 minute pentru a parafa amanarea licitatiei, pe motiv ca terenul este revendicat, fiind depuse patru cereri de retrocedare.

Situatia seamana extrem de mult cu cea prezentata in ancheta din pagina 3 a Academiei Catavencu, din ultimul numar, referitoare la afacerile primarului de Constanta, Radu Mazare.

Brusc, in ecuatia cu terenul din spatele Sucursalei Mures a BRD, au aparut niste fosti proprietari care depun la Primarie cerere de retrocedare, primarul va refuza prin dispozitie, iar fostii proprietari vor decide sa vanda suprafata unei firme, care in cazul nostru va fi extrem de agreata de primarul Florea.

Pentru ca Primaria vrea sa construiasca acolo o parcare, si firma aceasta a aparut din senin, primarul va aproba, prin dispozitie, platile compensatorii de cateva ori mai mari decat cele cerute de (pseudo-) fostii proprietari. Astfel firma agreata va pune mana pe parcare unde vor construi, de ce nu, chiar un hotel.

Revenind insa la licitatie, primarul are obligatia de a solutiona cele patru cereri de retrocedare prin dispozitie, moment de la care va curge un termen de 15 zile in care hotararile sale pot fi contestate. Dupa aceasta perioada urmeaza ca licitatia sa se reia, potrivit declaratiei viceprimarului Barczi Gyozo.

Notificare de la Prefectura

Daca Primaria a iesit basma curata, pe moment, din afacerea dubioasa pe care o gira, apeland la trucul cu cererile de retrocedare, Institutia prefectului a notificat inainte cu o zi de data licitatiei hotararea buclucasa, nr. 345 din 20 decembrie, data de Consiliul Local.

Prefectura a solicitat CL sa reanalizeze atat hotararea cat si anexele, inclusiv caietul de sarcini, care in opinia juristilor institutiei contine neclaritati.

Reprezentantii Institutiei prefectului au aratat ca printre problemele descoperite de juristi se numara neclarificarea regimului juridic al terenului, lipsa unor semnaturi de pe caietul de sarcini, neinsusirea de catre legislativul local a caietului, inexistenta avizului serviciului de urbanism privind inaltimea viitoarei constructii etc.

Imediat ce Prefectura ne-a remis raspunsul sau la solicitarea noastra privind licitatia, prin care ne-a informat inclusiv ca a notificat HCL 345, am incercat sa aflam pozitia membrilor comisiei de licitatie.

Marea noastra surpriza a fost ca David Csaba, directorul Directiei Apele Mures si consilier local, nu fusese anuntat de reprezentantii Executivului ca este in comisia de licitatie. Cu toate acestea, David Csaba a fost ieri prezent la licitatie.

Ghise, perdant?

Cu toate ca se detasase in castigator, dupa ce Executivul prevazuse in caietul de sarcini criterii de eligibilitate batatoare la ochi deoarece se mulau exact pe firma sa, Ana Oil, Dumitru Ghise din Sibiu a fost blocat ieri sa-si adjudece licitatia.

Contactat de redactorii Zi de Zi, Ghise a declarat ca fie nu stie nimic despre licitatie, pentru ca nu a participat, fie ca nu-l mai intereseaza deoarece ar fi fost tinta unor atacuri murdare, ceea ce ne-a induiosat. Intr-o oarecare masura, deciziile din ultimele doua zile le consideram si victoria noastra. Nu suntem impotriva unor investitii chiar in hoteluri, dar consideram ca acestea trebuie sa se liciteze corect, in beneficiul bugetului local. Doar atat. Vom reveni cu mai multe amanunte luni, in Ziarul de Mures.

"Licitatia s-a suspendat pentru ca au fost depuse patru cereri de retrocedare. Dupa ce primarul se va pronunta prin dispozitie si va trece perioada de depunere a contestatiilor, licitatia se va relua", viceprimarul Barczi Gyozo.

Inainte cu o zi, viceprimarul contactat de redactorii Zi de Zi pentru a-si exprima un punct de vedere privind notificarea HCL 345, a recunoscut ca este o decizie corecta.

"Ma retrag. S-au scris povesti prin ziare. Nu vreau pomana nimanui. Daca li se pare suspect, nu tin neaparat sa iau terenul. Nu e un chilipir. Habar nu am ce s-a intamplat la licitatie, nu am fost la Targu Mures, am avut alte probleme", Dumitru Ghise, patron Ana Oil