Peste 40 de persoane din municipiul Arad, ale caror case au fost distruse de inundatiile din primavara anului trecut, locuiesc si acum intr-un magazin alimentar dezafectat. Dupa ce locuintele li s-au surpat, Primaria a decis sa-i mute pe oameni in magazinul alimentar, unde conditiile de trai sunt foarte grele.

Autoritatile au fost luate, insa, prin surprindere de frigul de afara si s-au trezit ca nu mai pot termina la timp casele construite special pentru cei ramasi fara adapost. Sinistratii trebuiau sa primeasca locuinte pe strada Tarafului din cartierul Sannicolaul Mic.

Aceasta a fost promisiunea facuta de primarul orasului, Gheorghe Falca, celor 12 familii care stau acum inghesuite in doua camere de cate 40 de metri patrati.

Lucrarile de constructie au inceput in vara trecuta, dupa inundatii. Edilii au promis atunci ca sinistratii din cartierul Bujac vor primi locuinte noi cel tarziu in luna octombrie. In toamna, insa, casele erau departe de a fi terminate, iar primarul a anuntat ca ii va muta pe oameni in noile case abia in luna noiembrie.

Nici acest termen nu a fost, insa, respectat. Edilii au dat vina pe vremea ploioasa, anuntand un nou termen, respectiv inceputul lunii decembrie. Cu toate promisiunile primite, cele 12 familii de sinistrati, formate din 41 de persoane, si-au petrecut Anul Nou pe la rude sau in adapostul improvizat de autoritati.

Acum, primarul Falca promite din nou ca sinistratii vor fi mutati in curand. "Am amanat momentul pentru a termina drumul din zona, pentru ca se executa lucrari de canalizare. Ne-am gandit sa amenajam si interioarele, cu mobilier, iar cand toate acestea vor fi terminate, oamenii vor primi locuintele", a spus edilul.