"De lansarea site-ului s-a ocupat Calin Suciu, un alt clujean "de baza" din Bucuresti. Numarul de vizitatori este foarte mare si, dupa numai o luna, eram in topul celor mai vizitate site-uri", a precizat clujeanca Anneliese Bauer, unul dintre initiatori. Portalul contine lista membrilor si un album de fotografii. Clujenii "bucurestenizati" se gandesc acum sa-si faca un site nou.

"In momentul de fata, as vrea sa refacem site-ul, sa-i dam o alta Ťfatať. Cand ne e dor sa auzim Ťgraiul ardelenescť mergem la locul de intalnire din acea saptamana si ne simtim Ťacasať", spune Anneliese, cea care a avut ideea infiintarii clubului clujenilor din Capitala.

Vreo 250 de clujeni care lucreaza in Bucuresti se intalnesc in fiecare joi seara in barurile sau restaurantele bucurestene. "Am decis inca de la inceput ca joia sa fie ziua clujenilor. Ne vedem in diverse cluburi, restaurante si bistrouri, incercam sa variem locatiile pentru a raspunde asteptarilor tuturor. Unii vor sa danseze, altii doar sa stea de povesti la masa", a precizat ea.

"Prima intalnire a clujenilor din Bucuresti a avut loc in septembrie 2004 intr-un club pe care l-am inchiriat special pentru acest eveniment. Clubul apartine unei prietene si cu ea am reusit sa organizam petrecerea astfel incat sa iasa cat mai bine!", isi aminteste Anneliese. "Am intocmit lista cu un prim nucleu de vreo 50 de persoane care au adus cu ei alti clujeni.

La petrecere ne-am adunat in jur de 90 persoane. Dan Popa a facut afisele cu ŤClaudiopolisť si cu sloganul ŤClujeni din diaspora, distrati-va!ť si ecusoanele cu nume pe care le avea fiecare in piept. Aveau nevoie de ecusoane pentru a se cunoaste. Multi se vedeau acolo pentru prima data si asa a fost mult mai usor sa discute unii cu altii.

In seara deschiderii, fiecare a primit cate un pahar de sampanie pentru a sparge gheata si a intra mai usor in vorba unii cu altii. La aceste petreceri participa clujeni care lucreaza in domenii diverse. Am convenit de la inceput ca fiecare sa-si lase functia pe care o are la Bucuresti, la intrare, asa cum iti lasi umbrela, si toata lumea a fost de acord", a spus Anneliese.