Directorul adjunct al liceului sighisorean "Joseph Haltrich", Ilie Stefan, si-a prezentat miercuri demisia din functie l |n aceeasi zi, inspectorul scolar general Suzana Ganta a semnat decizia de numire ca director adjunct interimar a Marianei Cojocaru l Noul director a fost instalat joi, in timpul unei pauze l Ilie Stefan este membru PD si ar fi

trebuit, teoretic, sa se bucure de sprijinul inspectoratului, condus de un reprezentant al democratilor l Cu toate acestea, Stefan a avut in ultimul an o serie de conflicte cu Mielus Coman, liderul democratilor din Sighisoara, a carui sotie este profesoara la acelasi liceu si prietena buna cu noul director

Stefan Ilie, directorul adjunct al Liceului "Joseph Haltrich" din Sighisoara si-a prezentat miercuri, in mod surprinzator, demisia din functia de director adjunct al institutiei. Potrivit purtatoarei de cuvant a Inspectoratului Scolar Judetean, Iolanda Catinean, fostul director a invocat, la momentul depunerii demisiei, motive personale.

Gestul lui Stefan i-a surprins pe majoritatea colegilor, mai ales ca, atat potrivit directorului Mircea Maier, cat si purtatoarei de cuvant a inspectoratului, controlul realizat in urma cu cateva zile la liceu nu a evidentiat nici un fel de preoblema legata de activitatea directorului adjunct.

Retragere politica?

Retragerea lui Stefan, care ocupa postul de director adjunct din 1987, pare a fi fost determinata de conflictele pe care, ca presedinte al PD Sighisoara, le-a avut cu Florian Mielus Coman in ultimul an.

Consilier local, Coman este unul dintre apropiatii noii echipe de conducere a partidului, facand parte si din comisia mixta care a preluat conducerea pana la organizarea alegerilor.

|n acelasi timp, Ligia Coman, sotia consilierului, este colega cu Stefan si prietena buna cu noul director, Mariana Cojocaru, despre care profesorii de la Haltrich sustin ca ar fi depus mai multe reclamatii in ultimii ani impotriva conducerii scolii.

Trebuie precizat ca, desi sustine ca nu este membru de partid, noua directoare a participat la sedinta din luna decembrie a PD, sedinta la care au fost prezenti Suzana Ganta si Dorin Florea.

Un alt aspect interesant este promptitudinea cu care inspectorul scolar general a acceptat demisia lui Stefan si a semnat ordinul de numire in functie a Marianei Cojocaru, in aceeasi zi, adica miercuri. Din pacate, Suzana Ganta era ieri la Bucuresi si nu a raspuns la telefon.

Cel care a dus decizia de numire in functie a noului director a fost inspectorul Dumitru Orosan.

Acesta a refuzat ieri sa raspunda la intrebarile noastre legate de viteza cu care s-a facut schimbarea din functia de director adjunct a lui Ilie Stefan, sustinand ca a primit interdictie de a da presei orice relatii, interdictie venita din partea inspectorului scolar general.

Din cate stiu eu a demisionat din motive personale. Ordinul de numire a fost semnat de inspectorul scolar gene-ral, doamna Ganta. Mai multe nu va pot spune, dar demisia nu are nici o legatura cu inspectia tematica".- Iolanda Catinean, purtator de cuvant ISJ

"Stefan e prea de treaba pentru echipa care conduce acum PD. Lor le trebuie alt tip de oameni, nu ca Stefan, care e un om cu bun simt. Nu ma mir ca l-au facut sa plece, dar asta e numai inceputul. Or sa vina si altele".- Gheorghe Samarghitan, vicepresedinte PD Mures

Foarte probabil, Ilie Stefan va fi debarcat in curand si din PD, fiind considerat de Coman "prea moale". De altfel, Florian Mielus Coman este recunoscut de mult timp ca lider al PD Sighisoara. Locul lui Stefan in functia de presedinte al PD Sighisoara ar putea fi preluat de Marius Mandaianu, consilier local si apropiat al lui Coman.

Concursul pentru ocuparea functiei de director adjunct al Liceului "Joseph Haltrich" trebuie organizat, potrivit legii, pana cel tarziu in 30 august.