Fostul primar din comuna timiseana Jebel, Ioan Bojin, a aparut, ieri, in fata Prefecturii cu o camasa imbibata in benzina si cu un set de chibrituri, amenintand ca isi va da foc. Pentru ca el si-a anuntat decizia in presa, personalul de la Salvare si jandarmii s-au pregatit sa intervina, insa gestul extrem a fost amanat cu o saptamana.

Aceasta nu este prima tentativa a lui Bojin de a se autoincendia, el amenintand intr-o maniera similara si in luna iunie a anului trecut.

Motivatia pentru care a ales aceasta forma de protest este destul de ciudata avand in vedere ca fostul edil al comunei intre anii 1990-2000 nu se lupta pentru o cauza proprie, ci pentru o cunostinta din Bucuresti, care l-a mandatat sa afle de ce a ramas fara pamant. Este vorba despre o proprietate de 7,90 hectare ce i se cuvine Ilenei Birta, mostenitoarea unui fost expropriat din localitate.

Unchiului femeii i s-au luat, la colectivizare, pamantul si casa, ce a devenit ulterior sediul CAP-ului. Dupa Revolutie, Ioan Bojin a devenit mandatarul femeii si a inceput sa stranga dosare si a inaintat mai multe petitii. Demersurile pentru recuperarea proprietatii l-au adus, insa, in pragul disperarii din vina autoritatilor care au taraganat cazul.

Prima victorie a fost obtinuta in 2001, cand, printr-o hotarare a Comisiei judetene de fond funciar, fostul prefect al judetului, Horia Ciocarlie, a aprobat certificatul de proprietate. Dupa trei ani insa, problemele au revenit, pentru ca aceeasi comisie i-a luat inapoi titlul de proprietate.

Bojin pune anularea acestui act pe interesul mafiei terenurilor, din moment ce 300 de metri din suprafata respectiva se afla chiar la drumul national.

Corpul de Control al Prefecturii s-a autosesizat si l-a convins sa renunte la gestul sau. El a declarat, insa, ca va continua actiunea saptamana viitoare.