Un numar de 20 voluntari, membri ai PSD Cluj au initiat un sondaj de opinie prin care au sustinut ca intr-o proportie de peste 60%, clujenii il considera incompetent pe primarul Emil Boc.

Acestia au profitat de momentul in care primarul Clujului sustinea o conferinta de presa pentru a-i oferi rezultatele acestui sondaj, alaturi de un album cu poze intitulat "Clujul Europen" care contine in opinia PSD imagini sugestive ce demonstraza lipsa de competenta a primarului.

Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj a declarat ca organizatia municipala a reusit sa raspunda declaratiilor venite din partea primarului Emil Boc, care a acuzat consilierii locali PSD de incompetenta, prin elaborarea unui sondaj care sa testeze opinia locuitorilor orasului. Lapusan a sustinut ca voluntarii PSD au chestionat 1200 de persoane.

Sondajul ar dezvalui ca 66,3% din persoanele intrebate sustin ca primarul Emil Boc este incompetent in functia pe care o detine. 26% considera consilierii locali ai PSD incompetenti, 4,1% faptul ca si primarul si consilierii sunt incompetenti, iar 9,2% au sustinut ca nici primarul nici consilierii nu sunt competenti.

Sondajul ar fi fost realizat in scop intern, pentru informarea proprie si stabilirea imaginii pe care consilierii locali PSD o au in ochii locuitorilor Clujului.

Credibilitatea acestor declaratii lasa insa de dorit deoarece rezultatele sondajului s-au dorit a fi prezentate publicului prin intermediul mass media, chiar daca, chipurile, a fost elaborat pentru informarea interna a partidului.

Pe langa acest fapt sondajul nu a avut la baza reguli cunoscute si folosite de firme specializate in acest domeniu si nu a folosit relizat de catre persoane neutre, care sa realizeze nepartinitor si in mod profesionalist actiunea de chestionare a oamenilor.

De asemenea, in elaborarea unui sondaj de opinie trebuie tinut cont de o serie de factori care sa stabileasca relevanta esantionului de indivizi folosit cum ar fi varsta, sexul, nivelul de pregatire etc. "Nu am avut bani pentru un sondaj profesionist", a motivat Lapusan folosirea membrilor PSD in aceasta actiune.