Dupa o inaugurare cu mult fast, pista de motocros de la Reghin se inchide. Pista a declansat un circ cu semnaturi false, plangeri ale locuitorilor din zona si acuzatiile celor de la SC Humi Racing Team.

Radiograma hotararilor hilare luate de consilierii reghineni: aprobarea amenajarii unei piste de motocros la cativa metri de patru cimitire si la doar un kilometru de oras.

Daca, in luna martie, Consiliul Local Reghin acorda terenul de langa Padurea Rotunda Clubului Sportiv Humi Racing Team in vederea construirii unei piste de motocros, aducand argumente de-a dreptul hilare, acum alesii reghinenilor schimba macazul.

Astfe0l, consilierii la acea data aduceau argumente favorabile printre care si faptul ca pista de motocros va aduce "investitori", "va umple hotelurile din Reghin cu turisti" si "va duce faima orasului".

Prin urmare, hotararea a fost votata de alesii reghinenilor si apoi s-a incheiat si un contract de parteneriat cu reprezentantii clubului sportiv, primaria unand la dispozitia acestora cateva utilaje pentru a amenaja terenul respectiv.

Intre timp, pista a fost omologata de Federatia Romana de Motociclism, asa ca reghinenii s-au trezit cu cate 35-40 de motociclisti veniti din mai multe judete pe pista respectiva, doar ca acestia nu se cazau tocmai in hoteluri si nu aduceau nici investitii in municipiu.

La scurt timp a aparut si o lista de peste 300 semnaturi adunate de la oameni din tot orasul ce contestau pista si cursele de motocros. Motivele aduse de acestia se refereau la zgomotul infernal, cu atat mai mult cu cat pista a fost amenajata la doar cativa metri de casele locuitorilor din zona si de praful insuportabil.

In plus, pista fiind amenajata la doar cativa metri de patru cimitire zgomotul produs de motociclisti perturbau slujbele de inmormantare, preotii afirmand ca "cei care vin sa se roage la morminte nu au liniste". Toate aceste plangeri au ajuns inapoi pe masa consilierilor.

In plus, cazul listelor semnate de locuitori a ajuns insa pana la politie, intrucat reprezentantii Clubului Humi Racing au pus la indoiala validitatea semnaturilor.

Hotarare de nevoie

"Am oferit alte locatii pentru pista de motocros intrucat locatia actuala chiar nu este corespunzatoare. Pretul platit de locuitorii din zona este mult prea mare.

Am propus celor de la club o alta locatie la iesirea spre Dedrad, iar o alta la iesirea spre Bistrita, dar ei se incapataneaza sa nu accepte alte variante. Nu cred ca ne pot da in judecata, in fond ei nu au investit mai nimic", a fost de parere consilierul UDMR Aszalos Gavril.

Saptamana aceasta, consilierii vor lua in discutie interzicerea curselor in zona. Cu alte cuvinte, consilierii vor repara o greseala cu o alta. Vor inchide pista pentru linistea orasului, dar cu riscul de a fi dati in judecata de membrii clubului intrucat intre cele doua parti s-a semnat totusi un parteneriat.