Corpul de Control al Primului Ministru a inceput o ancheta la Bistrita

Angajatii fura mancarea copiilor cu handicap de la Bistrita - Valcea

Situatie revoltatoare la un centru de ingrijire a copiilor cu handicap din judetul Valcea. Un control al Autoritatii Nationale Pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) a scos la iveala aspecte grave, care privesc modul in care sunt ingrijiti copiii. Acestia ingheata de frig iar angajatii fura din mancarea acestora.

Controlul ANPH a fost demarat ca urmare a unor sesizari primite prin internet de la un grup de micuti din Centrul Special Bistrita – Valcea. In mailul cu pricina, se arata ca cei 106 copii cu handicap sunt cazati in conditii improprii iar mancarea pe care o primesc este putina si de proasta calitate.

Inspectorii ANPH deplasati la fata locului au constatat ca situatia este cu mult mai grava decat le-a fost descrisa. In dormitoare era extrem de frig iar in zilele geroase de la sfarsitul lunii ianuarie, de peretii si geamurile camerelor atarnau turturi.

In plus, salariatii centrului plecau in fiecare zi cu plasele incarcate cu mancarea destinata copiilor cu handicap. In acest sens, Prefectura Valcea a facut o sesizare catre Directia pentru Protectia Copilului Valcea, cerand totodata demisia conducerii Centrului Bistrita.

Prefectul Anuta Handolescu a precizat chiar ca detine fotografii socante de la Centrul Bistrita. Data fiind situatia grava, pe fir a intrat si Corpul de Control al Primului Ministru, care a demarat deja o ancheta in acest caz.