Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, seful PSD Galati Dan Nica, cunoaste programul zilnic al parintilor lui si stie care a fost profitul firmei de care se ocupa el si tatal lui. In schimb, sustine ca habar nu are cu ce bani si-a pus pe picioare o afacere de miliarde tatal lui, care e pensionar.

Adica si-a construit o crama moderna de prelucrare a vinului si a achizitionat numeroase terenuri in judetul Vrancea... Toate pe vremea cand Dan Nica se afla pe val in Guvern si in PSD n

Presedintele PSD Galati, Dan Nica nu stie exact cu ce bani a reusit tatal lui, pensionar in localitatea vranceana Panciu sa achizitioneze in perioada in care el a detinut functia de ministru al Comunicatiilor mai multe terenuri in Vracea si sa isi construiasca o crama moderna, pentru producerea vinului.

Deputatul PSD a acceptat sa discute cu noi despre aceasta problema in cursul zilei de ieri, la sediul PSD, dar a evitat sa ofere explicatii clare referitoare la provenienta averii pe care o au parintii lui in orasul Panciu.

Dan Nica a afirmat ca nu stie cu ce bani si-a cumparat tatal lui mai multe terenuri in Vrancea si a incercat sa ne convinga de faptul ca nu este la curent cu ultimele achizitii facute de familia lui.

In schimb, deputatul si-a laudat tatal pensionar, despre care a afirmat ca se trezeste zilnic la 5 dimineata si munceste pana tarziu, s-a plans ca firma tatalui pensionar a avut o cifra de afaceri de doar 5 miliarde de lei si a amintit, la finalul discutiei, despre realizarile pe care le-ar fi facut la Galati, in guvernarea PSD.

Dan Nica: Articolul m-a socat. M-am uitat in ziar si pur si simplu nu ma mai recunosc. Ce fel sunt prezentat acolo... Adica eu sunt infractorul Galatiului, sau mai stiu eu altceva...?

Reporter: Pana la urma, crama aceea si terenurile, cu ce bani au fost cumparate de parintii dvs.?

Dan Nica: Ma mira ca parintii nici unei alte personalitati nu au beneficiat de acest tratament. De ce tocmai parintii mei?

Reporter: Au fost si alte familii despre care s-a scris in ziarul nostru... Ma intereseaza cum tatal dvs, pensionar, a reusit sa isi construiasca crama si sa cumpere mai multe terenuri in Vrancea?

Dan Nica: Nu vreau sa apara aceste lucruri... Astea ti le spun numai tie. Tatal meu se ocupa de vinuri din 90. Asta e ceea ce face el. A fost pasiunea lui de-o viata. Nu s-a ocupat nici cu porumb, nici grau, nici cu altele.

Fabuloasa crama, de care vorbeste toata lumea acum este o incapere ca asta (face referire la biroul lui de parlamentar n.r.) numai ca nu are nici ferestre, nici pardoseli. Sunt doar pereti de beton si tavan. Asta este tot.

Reporter: Si cam cat a costat?

Dan Nica: Habar nu am! Stiu ca e facuta din credit de la Banca Comerciala.

Reporter: Iar terenurile au fost cumparate tot cu acel credit, pentru ca stiu ca au fost achizitionate si niste terenuri in Vrancea?

Dan Nica: Nu stiu! Chiar nu stiu. Te rog sa ma crezi ca chiar nu m-a interesat acest lucru.

Reporter: Pai am inteles ca aveti totusi o anumita cota in acea afacere, 40% din actiunile firmei Viticom?

Dan Nica: Nu! La sfarsitul anului trecut tatal meu a decis sa imi cedeze 40%, motiv despre care nu doresc sa discut. E o chestiune de familie... Dar in rest nu ma mai intreba, ca nu stiu nimic de ceea ce e acolo!

Reporter: Pai doar aceste lucruri ma interesau in mod deosebit....

Dan Nica: Pot sa iti mai spun ca tatal meu este un om extraodinar de corect, foarte muncitor. De-o viata se trezeste de la 5 dimineata si se ocupa de vie. Nu se ocupa de prostii si incet-incet si-a facut un nume...

Reporter: Totusi nu ati reusit sa ma convingeti... V-am intrebat de unde a avut bani sa faca acele achizitii, iar dvs...

Dan Nica: Tatal meu rege al vinurilor in Panciu (face referire la articolul publicat in numarul anterior n.r.)!? Stiti cate hectare de vie sunt in Panciu?

Reporter: Presupun ca foarte multe... Paritii dvs. cate hectare de teren au acum?

Dan Nica: Habar nu am! Stiu ca o parte sunt in proprietate si o parte in arenda. Eu le-am cerut sa nu mai munceasca. Sa renunte la via pe care o lucreaza in arenda si sa o lucreze numai pe cea pe care o au ei. Pentru ca mi se pare ca muncesc prea mult.

Daca ti-as spune ca firma asta despre care tot vorbesti a avut o cifra de afaceri de doar 5 miliarde de lei vechi anul trecut?

Reporter: Deci doar cinci miliarde de lei?

Dan Nica: Da! Si stii de ce? Pentru ca se munceste foarte mult! Vinul din 2004 se vinde in 2005, iar cel din 2005 acum. Dar 2005 a fost un an foarte rau.

Chestia cu batranul m-a suparat. El se trezeste in fiecare dimineata la ora cinci, e istovit, merge seara la culcare. Cel mai mult asta m-a suparat in acel articol.

Reporter: Domnul Nica, in final tot nu stiti cu ce bani s-au cumparat acele terenuri?

Dan Nica (brusc isi aminteste de unde au provenit banii!): Deci eu ti-am spus ca ei lucreaza la vie de mult timp. Cu banii pe care i-au strans.