La doar citeva zile dupa ce bugetul municipiului Botosani a fost aprobat de catre consilieri fara probleme, conducerea Consiliului Judetean a anuntat ca va cere prefectului de Botosani sa atace in contencios administrativ Hotarirea Consiliului Local, pe motiv ca in buget nu sint prinse sume pentru sistemul de protectia copilului.

Dorin Ciustea, vicepresedintele Consiliului Judetean, a declarat ca asteapta de la Primaria Botosani comunicare scrisa cu privire la acest aspect, dupa care va lua si masurile necesare in acest sens. "Din informatiile pe care le detin, in bugetul pe 2006, nu s-a prins nici o suma pentru protectia copilului.

In acest caz, vom demara procedura prealabila, respectiv ii vom soma sa cuprinda bani si pentru acest capitol. Daca nu vor intelege acest lucru, vom ruga prefectul de Botosani sa atace in contencios hotarirea cu bugetul municipiului Botosani", a spus vicepresedintele CJ.

AAA?Acesta a declarat ca toate primariile din judet au incheiate conventii cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului prin care se angajeaza sa achite bani pentru copiii institutionalizati, numai Primaria Botosani este cea care sfideaza legea.

Dorin Ciustea spune ca primariile date ca exemplu de primarul Catalin Flutur ca nu si-ar fi cuprins in buget sume pentru acest capitol isi trag direct banii din sumele de echilibrare.

Pe linga cele 8,36 miliarde de lei vechi, pe care municipalitatea ar fi trebuit saAAA?ii achite in 2005 pentru copiii institutionalizati, Primaria Botosani mai are de achitat si sumele restante neachitate de pe vreme lui Florin Egner, plus cele din acest an.