Dovedind o perseverenta iesita din comun in sfidarea legilor statului care a facut-o mare functionar public, directorul general economic al Primariei Baia Mare, Carmen Pop incalca acum Statutul alesilor locali si chiar Statutul PNL detinind functia de presedinte al Organizatiei femeilor liberale din Maramures.

Ea ocupa aceasta functie dupa alegerile cu cintec care s-au desfasurat la Teatrul Municipal din Baia Mare in 22 ianuarie. Acestea au fost organizate cu mult zel de primarul Cristian Anghel, presedinte PNL Maramures si supervizate de insasi sefa femeilor liberale la nivel de tara, senatorul Norica Nicolau.

Ca si-n alte povesti cu final asteptat, tocmai pentru ca Anghel s-a ocupat personal de organizarea acestor alegeri, Carmen Pop a fost singura care a candidat pentru functia de presedinte a femeilor liberale din judetul unde se agata harta in cui.

Buna relatie dintre cei doi chiar este una de notorietate intre cei doi, ei facind impreuna – in interes de serviciu! – nenumarate deplasari in tara si in strainatate.

Tot ca o simpla coincidenta, amindoi au fost membri in Consiliile de Aministratie la mai multe societati comerciale si regii din judet. Carmen pop ca cenzor permanent si Cristian Anghel ca administrator.

Asa au si fost la SC BAPS si la SC BAPS PLUS din Baia Mare, firme ale actualului primvicepresedinte al PC Maramures, Iacob Vasile Dorel. Interesant sau nu, dar SC BAPS PLUS este acum intrata in procedura de faliment si face obiectul dosarului 4264/2004 la Tribunalul Maramures.

Si mai interesant este faptul ca cei doi „mari administratori" de la aceasta societate, aceeasi care si coordoneaza bugetul astronomic al Primariei Baia Mare au datorii, prin BAPS PLUS la Finantele Maramuresele, la ITM Maramures, la Primaria Baia Mare (!?) si la alte trei societati comerciale.

Se remarca, cit se poate de direct, faptul ca si din aceste functii au sfidat legile statului, plus bugetul statului, ei neplatind firestile dari. Absolut toate datoriile sunt negarantate. Adica acestea vor putea fi recuperate cind va da si cind va voi Dumnezeu.

Tot ca o „ciudatie" la fel de ciudata, cei doi au fost, in ambele societati, asociati cu grei din conducerea Companiei Nationale REMIN si de prin fosta si actuala structura a Ministerului Industriilor.

Revenind la Carmen Pop, fostul „cenzor permanent" care n-a putut recupera, cu Anghel cu tot, datoriile Primariei Baia Mare sta acum pe cai si mai mari.

Prin una din fiice sale detine – pe principiul „matusii Tamara" – in Centrul Istoric al orasului, o pizzerie si o crama. Ambele pompos numite „Millenium". Adica exact ca si proiectul european cu care s-a reparat intregul Centru Istoric!

Foarte interesant este faptul ca Anghel, care este fost presedinte si actual vicepresedinte al Federatiei Municipiilor si Oraselor din Romania, dar si actual presedinte al Federatiei Autoritatii Locale din Romania s-a ocupat personal de pregatirea terenului pentru caftanirea „colegei" Carmen Pop.

Cica din postura de – numai – presedinte al PNL Maramures, Cristian Anghel a scos-o pe Carmen Pop presedinta a femeilor liberare maramuresene. Din postura de unic candidat!

N-ar fi nimic daca treaba n-ar fi chiar groasa! Dar, alegerea ei – scuza pentru deplasari comune in interes de partid! – incalca flagrant art 43(2) din Legea 188/1999 care spune clar: „ Functionarilor publici le este interzis sa faca parte din organele de conducere ale partidelor politice". Clar, scurt si concis!

Cu atit mai mult cu cit Carmen Pop nu numai ca face parte dintr-un astfel de organism, dar si conduce un organism de conducere al PNL, in speta organizatia de femei a PNL Maramures.

Mai mult, din aceasta postura, in baza art 44 lit i din Statutul PNL, face parte de-acum si din Delegatia Permanenta Teritoriala Maramures, for de conducere la nivel de judet, cu cele mai mari puteri. Cu drept de vot pentru Carmen Pop.

In plus, din aceeasi postura si in baya aceleiasi functii, de-acum inainte Carmen Pop (art 78, cap. VIII, lit. G din Statutul PNL), prin Regulamentul de Organizare si Functionare va face parte si din structura nationala de profil.

Atunci, vorbim sau nu de o incalcare a Statutului Functionarului Public? Cristian Anghel nu vede asta. Sau nu vrea sa vada. Si nici nu ia masuri. Chiar daca ele sunt cerute!

Pina acum numai PIN-ul lui Gusa a reactionat. La nivel national secretarul general PIN, Sergiu Constantinescu a semnalat cazul Carmen Pop, printr-o scrisoare deschisa, lui Vasile Blaga, Ministrul administratiei si Internelor.

Pe plan local, organizatia judeteana PIN Maramures a facut acelasi lucru. La Anghel! Raspunsurile sunt identice: TACERE ABSOLUTA! Adica Lege sfidata si incalcata flagrant! In numele unui liberalism din ce in ce mai … libertin. Ca doar ei sunt la putere!

Si pentru ca Anghel i-a fost consilier personal lui Tariceanu. De aia nu o da afara pe Carmen Pop. Din nici una din functii. Chiar daca i se cere acest lucru cu inversunare.