Scandal aplanat de jandarmi

Miercuri dupa-amiaza a fost necesara interventia jandarmilor pentru a aplana un conflict izbucnit intre elevii unei clase si profesoara Dinu. Pentru ca in sala era o harmalaie de nedescris, agentul de paza a cerut interventia fortelor de ordine.

Copiii erau, de fapt, in mediul lor, si spun ca asa se desfasoara orele de tehnologie ale profesoarei. Adica fiecare face ce vrea si cistiga cine are plamini mai puternici si tipa mai tare.

De la profesoara Eleonora Dinu, elevii scolii au aflat ca "orice femeie are dreptul sa mearga la ginecolog de doua ori pe an", ca diriginta clasei este "o femeie urita" la care nu s-ar "da" daca ar fi barbat, expresii de genul "le-o pun in mina", "ma p..s pe voi", "fai, jegoaso" sau apelative precum "handicapatilor", "boule", "nebunule etc.

Mai mult, `n urma unui conflict cu profesoara, unul dintre elevi s-ar fi ales cu o zgirietura in zona arcadei stingi, iar o eleva s-a ales cu piciorul invinetit dupa sutul primit de la cadrul didactic. Satui de imbrinceli, injuraturi si recomandari de genul "du-te la taranoaia sa stai cu vacile si cu porcii", elevii sint decisi sa refuze sa mai intre in clasa la ora profesoarei Dinu si "bombardeaza" conducerea scolii si Inspectoratul Scolar cu reclamatii.

"Ridic tonul si uneori cert baietii"

Profesoara incriminata spune ca elevii ii fac numeroase probleme pentru ca sint needucati si uneori nu au chef de lectii. "Mai ridic tonul din cind in cind si cert baietii, pentru ca fetele sint mai cuminti. Dar nu bat si nu injur pe nimeni. Nu le inteleg atitudinea si chiar am o clasa unde refuz sa intru singura, pentru ca nu pot stapini elevii", explica Eleonora Dinu.

Ea nu intelege de unde a plecat conflictul cu elevii si si-ar dori ca de la inceputul anului viitor sa nu mai stea la "Toma Caragiu", pentru ca elevii sint needucati iar colectivul de dascali - neprietenos. In replica, personalul scolii spune ca afirmatia este exagerata, elevii avind rezultate obisnuite oricarei scoli de cartier. "Nu scoatem savanti, dar nimeni nu are nevoie de gardieni la ora, pentru ca elevii sint cuminti, constiinciosi si intelegatori", a tinut sa remarce un cadru didactic.

Doar citeva zile de chin

Calvarul elevilor a inceput din primele zile ale anului scolar curent. In urma reclamatiilor primite, conducerea scolii i-a inaintat profesoarei o observatie scrisa, insa situatia nu s-a schimbat. "Am incercat intotdeauna sa aplanam conflictul insa de fiecare data izbucneste altul", spune directorul, profesorul Mircea Stan. Pentru ca situatia este una foarte grava, oficialii Inspectoratului Scolar Prahova au promis ca in zilele urmatoare o vor inlocui pe Eleonora Dinu.

"Miine (astazi - n.r.) elevii merg in vacanta. Le promit copiilor ca joi (9 februarie - n.r.), cind se vor intoarce la scoala pentru recuperare (dupa greva dascalilor), vor gasi un alt profesor de tehnologie", a promis inspectorul scolar general adjunct, prof. Gheorghe Borovina.