Persoane ramase necunoscute au "vandalizat" baza de date aflata pe computerele Serviciului de Ambulanta Mehedinti. Conform politistilor, au fost sterse toate datele introduse in ultima perioada de timp, incepand cu ziua de 9 ianuarie 2006.

Directia de Sanatate Publica a primit mai multe sesizari conform carora la unele solicitari ale ambulantei se prezentau doar asistentii si nu medicii, asa cum este stipulat in regulament.

In urma scandalului izbucnit intre cadrele medicale, se pare ca tocmai datele care ar fi facut lumina in acest caz, au fost distruse. Mai multi angajati ai Serviciului de Ambulanta sustin ca aceste date ar fi fost sterse intentionat cu o zi inainte de a fi raportate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

Din aceasta cauza, nici un angajat nu isi va primi salariul si bonurile de masa aferente, pana cand baza de date nu va fi reactualizata.

Politia a demarat o ancheta care sa clarifice situatia, dar din primele cercetari reiese doar faptul ca datele au fost sterse din greseala, deoarece nici unul din angajatii Serviciului nu detinea codul de acces la computerul pe care se afla evidenta.

Pentru a reface baza de date, salariatii fac munca voluntara, ei nefiind platiti pentru orele suplimentare efectuate in acest scop. Liderul de sindicat Crisan Dumitrescu il invinuieste pe directorul tehnic al institutiei si il acuza ca doreste falimentarea Ambulantei din motive personale.

"Directorul tehnic vrea sa isi faca un serviciu propriu de Ambulanta. De asta vrea sa ingroape actualul serviciu, care e deja cu un picior in groapa" precizeaza Dumitrescu. Pentru continuarea anchetei si gasirea celor vinovati Politia si-a declinat competenta catre Biroul de activitati teroriste