El continua si astazi, cu rude aproape fostului primar sa controleze o afacee extrem de rentabila din burciul tirgului. O afacere la cheie, oferita prin anul 1999, printr-o licitatie suspecta, unui septuagenar, a ajuns la adevaratii destinatari.

Afacerile cu carne din Piata Centrala a Bacaului sint controlate de mai bine de cinci ani de catre presedintele Consiliului Judetean si fost viceprimar al municipiului Bacau, Dragos Benea, si cumnata fostului primar, Violeta Sechelariu.

In luna martie a anului 2000, presa centrala publica elementele suspecte ale afacerii. Primaria Bacau a scos la licitatie o suprafata de 1.200 de metri patrati din incinta pietei orasului, pe care o aloca exclusiv desfacerii carnii.

Anuntul a fost publicat discret, cu doar patru zile lucratoare inainte de data licitatiei, iar taxa de participare a fost stabilita la o cota exorbitanta: 40 de milioane de lei. La licitatie s-au prezentat doar doua firme: puternica societate de constructii Conimpuls SA, condusa de fratele fostului primar, Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat la Transporturi, si necunoscuta Snid SRL, infiintata oficial cu doar o zi inaintea licitatiei.

In mod surprinzator, Conimpuls a abandonat licitatia dupa doar patru pasi. Snid urma asadar sa plateasca o chirie modica Primariei, dar primea dreptul sa-si negocieze propriile chirii de la comerciantii de carne, carora fostul primar Dumitru Sechelariu tocmai le interzisese sa vinda in alta parte.

Asociat unic si administrator la Snid SRL era, in 2000, un batrinel de 76 de ani, Costache Magirescu, a carui fiica era la acea vreme nimeni alta decit vicepresedinta lui Sergiu Sechelariu la Conimpuls, Irina Jianu. Dupa cistigarea licitatiei, Costache Magirescu a angajat tocmai firma Conimpuls, fosta "concurrenta" la licitatie, pentru amenajarea spatiului.

In 2004, Costache Magirescu detinea doar 20 la suta din Snid. Alte 15 procente au ajuns la juristul firmei Conimpuls, Dorin Irimia, care era si administrator. Presedintele CJ Bacau, Dragos Benea, are si el 20 de procente, in vreme ce 45 % din afacere se afla in posesia Violetei Sechelariu, sotia lui Sergiu Sechelariu, cum ar veni, cumnata fostului primar Dumitru Sechelariu.