Trei barbati acuza ca au fost batuti si amenintati cu pistoalele, fara nici un motiv, de o echipa de politisti din comuna timiseana Ortisoara, in timp ce se intorceau din Arad, spre localitatile de domiciliu, pe o scurtatura care trece prin zona campurilor petroliere din judet.

Incidentul este pe cale sa genereze un scandal de proportii, in conditiile in care oamenii legii implicati in aceasta poveste sustin ca, de fapt, cei trei se aflau la furat de combustibil impreuna cu alti complici, care, la aparitia politistilor, ar fi reusit sa dispara.

Barbatii au negat, insa, categoric invinuirile aduse de oamenii legii, iar in plus ei sustin ca politistii ar fi adus martori mincinosi care sa le sustina varianta. Curios este si faptul ca unul dintre invinuiti prezinta urme vizibile de lovituri in zona capului, pe care politia nu si le poate explica, iar "corpul delict" pare sa se fi volatilizat.

"Au oprit doi politisti din masina si ne-au barat drumul. Cu pistoalele ne-au zis sa coboram din masina. Cand prietenul meu s-a dat jos, un politist i-a dat cu pistolul in cap. Ne-a aruncat pe burta pe toti. M-a lovit cu bocancul si am inceput sa zbier. "Taci ca te impusc in cap", mi-a zis", a declarat unul dintre barbati.

Acelasi lucru l-au povestit si ceilalti doi ocupanti ai Daciei. "Am fost lovit de unul din politisti cu un pumn in cap si cu picioarele in coaste, fara sa spuna de ce si fara sa opun rezistenta atunci cand am fost opriti. Au navalit pe noi si au inceput sa ne loveasca", a afirmat altul.

Pe de alta parte, Biroul de presa al IPJ Timis sustine varianta agentilor de politie din Ortisoara, negand ca suspectii ar fi fost agresati in vreun fel. Potrivit informatiilor oficiale, "lucratorii Postului de politie Ortisoara au fost sesizati telefonic, joi, cu privire la faptul ca la sonda nr. 80 Calacea, din judetul Timis, se afla mai multe persoane cu doua autoturisme, care sustrag produse petroliere".

In comunicatul Politiei se mai arata ca oamenii legii s-au deplasat la locul indicat, ocazie cu care au observat doua masini (Dacia si Ford), precum si sase barbati care incarcau doua bidoane mari in autoturismul de fabricatie straina.

Oamenii legii mai sustin ca, la aparitia echipei de agenti, cele doua autoturisme au demarat in viteza, iar in cele din urma s-a reusit doar blocarea Daciei, la bordul careia se aflau cei trei barbati care acuza ca au fost agresati.

Este vorba despre Ioan Dunca (46 ani), din Sannicolau Mare, Iancu Svetozar (40 ani), din localitatea Varias, si Lucian Latcu (23 ani), din Valcani, care au fost retinuti si dusi la Postul de Politie Ortisoara pentru cercetari. Agentul-sef Marius Ficut a declarat ca cei trei au fost gasiti in apropierea sondei, sustragand produse petroliere, dar a negat ca oamenii ar fi fost agresati.

Cat priveste rana de la cap suferita de unul dintre asa-zisii suspecti, agentul a avansat teoria ca, probabil, acesta s-ar fi lovit in timp ce se afla catarat pe bratul sondei pentru a deschide ventilul. Pe numele celor trei a fost intocmit un dosar penal pentru furt calificat.