Deputatul PRM de Bistrita-Nasaud, Ioan Aurel Rus, care este si presedintele filialei din judet a partidului, a mentionat, in ultima sa declaratie de avere, ca a primit o donatie in valoare de 15.000 de euro de la mama sa.

Potrivit documentului, publicat pe pagina web a Camerei Deputatilor, Rus, care a avut ca singura sursa de venit indemnizatia de parlamentar, cifrata la peste 370 de milioane de lei vechi in 2005, a reusit sa mai faca investitii in bijuterii, tablouri, icoane si alte obiecte de arta, valoarea acestora ajungand la 7.000 de euro, dar si intr-un teren intravilan in localitatea Cristestii Ciceului, in suprafata de 0,13 hectare.

Aceasta suprafata completeaza averea imobiliara a parlamentarului, care mai detine o suprafata similara in aceeasi localitate, insa achizitionata in urma cu doi ani, dar si 0,50 hectare in localitatea Tentea, de data aceasta fiind vorba de un teren extravilan.

Rus, singurul care in legislatura trecuta a ales sa faca politica si a renuntat astfel la preotie, mai detine o casa in localitatea Cristestii Ciceului si o casa de vacanta la Figa, unde Consiliul Judetean intentioneaza sa faca investitii printr-un program Phare pentru amenajarea unei zone turistice in jurul unui lac sarat, ceea ce va creste mult valoarea terenurilor din zona in urmatorii ani.

Totodata, deputatul PRM mai are un autoturism Volkswagen Passat din anul 2002. Anul trecut, a mai vandut un apartament cu suma de 20.000 de euro, insa are de rambursat un imprumut in valoare de 15.000 de euro unei societati comerciale cu sediul in Bistrita.

In varsta de 48 de ani, Ioan Aurel Rus se afla la al doilea mandat de parlamentar. In legislatura trecuta a fost senator PRM si prim-vicepresedinte al organizatiei judetene a partidului condus la nivel central de Vadim Tudor.

Din 2004, Rus este presedinte al filialei si deputat. In ultimii 2 ani, el a avut un numar de 37 de initiative legislative, printre care s-a numarat cea de repartizare a unei Biblii pentru fiecare familie din Romania sau cea de plantare a copacilor in vecinatatea soselelor nationale.