Suparat la culme pentru faptul ca a pierdut in linie nu mai putin de sapte procese cu ziaristul Ioan Romeo Rosiianu, onor primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel a inceput o curatenie la singe in propria viata. Primul pas a fost sa-si dea afara propriul avocat. Adica pe Radu Stef, nimeni altul decit Decanul Baroului Maramures.

N-ar fi fost nimic daca relatia de pina acum dintre cei doi n-ar fi fost una cu adevarat proverbiala in judetul unde se agata harta in cui. Radu Stef este consilier local in Baia Mare si a fost sustinut de Anghel – dar degeaba! – in lupta pentru sefia organizatiei PNL Baia Mare.

Radu Stef & CO a pierdut cu brio batalia, ea fiind cistigata tot de un avocat si consilier local, Cristi Niculescu Tagirlas, un apropiat al deputatului liberal Ioan Hoban, adversar declarat al fostului consilier personal al lui Tariceanu, la rindul lui exconsilier local.

Cum la alegerile pentru functia „mare", de presedinte la PNL Maramures a reiesit Anghel, „la mustata" in batalia cu Ioan Hoban, partidul aflat la putere s-a trezit scindat in doua. Anghel conduce organizatia judeteana, Hoban pe cea mai mare din judet.

Luptele acestea intestine l-au secatuit cit se poate de tare pe primarul orasului prin mijlocul caruia trece cel mai poluat riu din tara, Sasarul, o apa in care, conform unot studii recente, daca un peste ar fi aruncat acesta n-ar trai decit cel mult sapte secunde!

In rest, un riu pe care plutesc in voie chiloti, tampoane si pungi, din care rromii stringatori de fier vechi „pescuiesc" aragaze si frigidere. Un riu care trece la doar 10 m de Palatul Administrativ in care-si desfasoara nestingheriti activitatile cei din Prefectura si din Consiliul Judetean.

Paradoxal sau nu, dar decizia de a-l da afara – ca avocat! – pe Radu Stef a fost luata de Anghel dupa ce acesta „nu l-a aparat" pe el cu ocazia licitatiei pe care a cistigat-o marti adversarul Ioan Hoban, adica nu mai putin de 135 ha de teren pentru un parc turistic.

Anghel va fi aparat de-acum inainte, cel putin in procesele cu ziaristul Ioan Romeo Rosiianu, de exact fostul sau jurist de la Primaria Baia Mare, Zamfir Ciceu, de curind devenit avocat. Paradoxal si cu sprijinul direct sau indirect al lui Radu Stef, adica al celui pe care-l inlocuieste acum.

Inainte de a ajunge jurist in Primaria Baia Mare, apoi si un soi de lider sindical aici, Zamfir Ciceu a fost jurist la Maralact, fabrica veche de lapte a orasului. Anghel are amintiri „banoase" de la aceasta fabrica, deoarece a beneficiat de un soi ciudat de sponsorizare pentru una din fiicele sale.

Gurile rele spun ca Anghel l-a „promovat" la Primarie pe Zamfir Ciceu, ca o recunoastere pentru serviciile facute pe vremea cind el era la Maralact. Oricare ar fi explicatia, cert este faptul ca Anghel l-a schimbat acum cu un „boboc" pe insusi Decanul Baroului Maramures.

Tinind cont de preaplinul de orgoliu si de vanitate pus in joc acum, nu ar mira pe nimeni faptul ca Radu Stef sa treaca – cu arme si bagaje! – in tabara deputatului Ioan Hoban, adica a celui mai de temut dusman al lui Anghel.

N-ar fi deloc de mirare acest lucru, cu atit mai mult cu cit Radu Stef cred ca inca n-a uitat umilinta de a fi redevenit consilier local „la plezneala", cu noroc mult, pentru ca Anghel il pusese abia pe locul 8 pe lista candidatilor la Consiliul Local Baia Mare.

Cit despre sansa lui Zamfir Ciceu de a-l apara pe edilul baimarean in procesele pe care acesta le are cu ziaristul Ioan Romeo Rosiianu, n-au cum fi mai mari decit au fost inainte. Pentru ca Legea este aceeasi ca si pe timpul lui Radu Stef.