Organizatia cea mai puternica a PUNR, cea din judetul Mures, are in continuare rezerve legate de eventuala fuziune a partidului cu PC. Aceasta, in ciuda faptului ca presedintele de la nivel central al formatiunii politice, Mircea Chelaru, a prezentat, sambata, la Targu-Mures, noi argumente in favoarea fuziunii.

Liderii filialei muresene sustin, insa, ca nu pot sta alaturi de UDMR si cer partidului condus de Dan Voiculescu sa iasa de la guvernare daca vrea ca PUNR Mures sa accepte fuziunea. Ei au cerut totusi un nou termen de gandire pana pe 12 februarie, cand va avea loc Congresul formatiunii politice.

Voiculescu decapiteaza PC Mures de dragul PUNR

Conducerea PUNR Mures sta in continuare de-a curmezisul in fata proiectului de fuziune cu PC, care este agreat de restul organizatiilor teritoriale ale partidului condus de Mircea Chelaru. Sambata, la Targu-Mures, in cadrul Delegatiei permanente a PUNR, liderii filialei au cerut un nou ragaz pentru a prezenta punctul lor de vedere dupa ce la Congresul de la Sibiu s-au opus vehement fuziunii.

"In urma negocierilor dintre cele doua partide au aparut elemente noi pe care le-am adus la cunostinta colegilor din judetul Mures", a declarat Chelaru. Potrivit acestuia, organizatia judeteana va prezenta un punct de vedere oficial in cadrul Congresului din 12 februarie, dupa ce in prealabil isi va consulta electoratul.

Liderul partidului a adaugat ca , membrilor mureseni li s-a adus la cunostinta ca PUNR va avea in cadrul noului Partid Conservator postul de vicepresedinte care va raspunde de problema nationala, iar in sigla formatiunii politice va fi inclus conturul hartii Romaniei, parte a siglei PUNR.

De asemenea, PC, care ar putea in scurt timp sa isi schimbe denumirea in Partidul National Conservator, va adopta o doctrina national-conservatoare, inspirata din doctrina formatiunii politice conduse de Chelaru in ceea ce priveste aspectele legate de stat si natiune.

Totodata, liderul PUNR a declarat ca, pentru filiala mureseana a partidului conservatorii sunt gata sa faca o oferta speciala. "Am mandatul domnului presedinte Voiculescu, in momentul in care conducerea organizatiei judetene accepta sa urmeze aceasta cale, PC va fi reprezentat de catre filiala PUNR.

Se transforma din PUNR in PC, conducerea fiind atribuita organizatiei PUNR", a mai spus Chelaru. El crede ca pana in 12 februarie in filiala mureseana se vor limpezi apele si majoritatea membrilor vor fi de acord cu fuziunea.

PUNR Mures forteaza iesirea PC de la guvernare

In ciuda argumentelor lui Mircea Chelaru in favoarea fuziunii, liderii PUNR Mures nu au fost convinsi deocamdata de oportunitatea acestui pas. Ei s-au declarat in continuare sustinatorii unei aliante cu PC, in care fiecare formatiune sa-si pastreze identitatea.

"PUNR va avea soarta PDAR. Nu veti mai auzi vreodata de acest partid", au spus mai multi lideri locali ai formatiunii politice, in urma discutiilor avute in cadrul Delegatiei Permanente de la Targu-Mures. Totusi, conducerea organizatiei judetene a cerut termen de gandire pana la Congres.

"Ne vom duce inapoi la alegatori si vom face ceea ce vor ei. Daca majoritatea spune sa fuzionam, PUNR Mures se va supune majoritatii", a declarat vicepresedintele partidului, Lazar Ladariu. Acesta a afirmat, insa, ca retinerile organizatiei judetene sunt intemeiate.

"Noi am fost, suntem si vom fi adeptii ideii nationale si a unitatii statale, sa fie clar acest lucru, or atata timp cat se intampla atatea in ultima perioada in Romania si mai ales in Ardeal, este firesc sa avem o oarecare ingrijorare si o oarecare retinere", a adaugat Ladariu.

Unul din punctele care nu pot fi acceptate de conducere in privinta fuziunii este participarea la guvernare alaturi de UDMR. "Am ridicat aceasta problema si la Congresul de la Sibiu si am intrebat daca PC iese de la guvernare", a mai spus Ladariu.

El a completat ca din datele pe care le are in momentul acesta, respectiv iesirea conservatorilor din coalitia de guvernare, din care face parte si UDMR, este pe punctul de a se produce, fapt care ar aduce partidului condus de Voiculescu numai de castigat si ar rezolva si acest aspect care pune PUNR Mures sa aiba rezerve in privinta fuziunii.

In ceea ce priveste protocolul semnat la finele anului trecut cu PSD Mures, Mircea Chelaru a afirmat ca acesta nu a fost confirmat de Delegatia Permanenta, fiind astfel denuntat. Mai mult, presedintele partidului a spus ca formatiunea politica pe care o conduce nu poate sa mearga alaturi de social-democrati, care au imaginea celui mai corupt partid, idee recunoscuta chiar de liderii PSD.

In ceea ce ii priveste pe conservatorii mureseni, acestia aratau, la mijlocul saptamanii trecute, prin vocea vicepresedintelui organizatiei judetene, Silviu Morariu, ca celor din filiala PUNR nu li se ofera nimic de la centru si ca stabilirea echipei de conducere se va face la nivel local, in baza autonomiei de care se bucura fiecare organizatie a PC.