Deputatul valcean Dumitru Becsenescu este presedintele grupului de firme Antares. Are investitii mari in transport si turism. Va construi un cartier in Bucuresti. Averea sa a crescut cu 5 milioane de dolari fata de anul trecut, cand avea 30 de milioane.

Demagogie ieftina

„Cred ca principala caracteristica a omului politic, contemporan, trebuie sa fie permanenta preocupare in a oferi concetatenilor sai, alegatorilor, certitudinea ca pot privi cu incredere in viitor.

Preocuparea fata de problemele cetatenilor, grija si atentia in gasirea unor solutii pentru rezolvarea acestora, nu trebuie sa fie doar chestiuni de ordin declarativ." acestea sunt cuvintele deputatului valcean, Dumitru Becsenescu.

Este un fragment dintr-un discurs, care te unge pe suflet, pe tine, valceanule, cel care l-ai trimis pe acest politician in Parlament prin votul tau. Te face sa-ti tremure glasul si sa-ti dea lacrimile numai la auzul lor.

Sa te simti mandru ca ti-ai desemnat reprezentant o asemenea persoana, care se gandeste si la tine, cetateanul simplu, care traieste continuu cu grija zilei de maine.

A trecut insa aproape un an de cand textul cu pricina a fost afisate cu litere de-o schioapa pe site-ul personal al deputatului conservator www.deputatdevalcea.ro, iar cuvintele s-au dovedit a fi simple vorbe-n vant ale unui tanar politician, care a invatat, din pacate, prea devreme arta discursului demagogic.

Investitorii invizibili

Punctul forte al campaniei electorale sustinute de deputatul Dumitru Becsenescu l-a reprezentat tineretea sa, faptul ca provenea din randul oamenilor de afaceri, pragmatici si eficienti. Mai mult decat atat, politicianul promitea marea cu sarea.

Strategii sai electorali i-au cladit un discurs, care a avut ca mesaj principal faptul ca: „Vin in politica din mediul de afaceri si doresc sa contribui la o schimbare a mentalitatii, a modului de A FACE POLITICA deoarce cred ca atunci cand un politician promite ceva trebuie sa actioneze in consecinta."

Cu o ambitie nemasurata, deputatul Becsenescu a fost propulsat de partidul din care face parte (Partidul Conservator) in inalta demnitate de observator in Parlamentul Europei. Noi, valcenii, am fost mandri ca avem un reprezentant la Bruxelles.

Ne-am amagit inca o data! Si cum sa nu fie asa, cand de un an de zile, habar nu avem cu ce se ocupa deputatul Dumitru Becsenescu.

Ne-a scos ochii cu un asa-zis birou parlamentar mobil, care chipurile se deplaseaza prin localitatile judetului si culege informatii despre viata localnicilor si cauta solutii de rezolvare a problemelor sesizate. Un lucru e cert, neajunsurile valcenilor nu se pot rezolva prin corespondenta de la …Bruxelless.

Dupa aceea ne-a spus ca are o pagina de internet. Bun, am spus atunci, macar ii scriem pe net, daca nu avem onoarea de a-l intalni fata in fata. Pagina respectiva s-a dovedit a fi un mare fiasco, oricine acceseaza site-ul trafic.ro poate observa acest lucru (116 vizitatori in 30 de zile).

Deputatul imbrobodeste valcenii cu Internetul

Din cand in cand, consilierii deputatului le-au mai si raspuns celor 5 – 6 vizitatori ai site-ului www.deputatdevalcea.ro.

De exemplu la intrebarea: Cum ati putea sa ajutati cetatenii valceni in ceea ce priveste lipsa locurilor de munca in judet? Consilierii (sau chiar deputatul) il imbrobodesc elegant pe naivul valcean: „Salut Petronel si multumesc pentru mesajul tau.

In curand voi AVEA ONOAREA DE A FACE PARTE DIN GRUPUL PARLAMENTARILOR ROMANI OBSERVATORI LA PARLAMENTUL EUROPEAN. Acest lucru imi va permite initierea unor contacte in vederea atragerii de investitori in judetul nostru.

Cu alte cuvine voi face loby pentru atragerea atentiei unor investitori straini catre Valcea si implicit creerea de noi locuri de munca pentru valceni." Am asteptat de ni s-au lungit urechile, dar deputatul nu a adus nici un investitor in judet…speranta moare, insa, ultima.

Cine e observatorul?

Intr-un articol din cotidianul national Ziua, aparut in data de 29 iunie 2005, referitor la europarlamentari se arata ca: „Exista intre cei 35 de observatori, destui neinitiati care exceleaza prin absenta chiar si in activitatea parlamentara: Konya Sandor, Marian Jean Marinescu, Monica Iacob Ridzi, Daniela Buruiana, Dumitru

Becsenescu, Daciana Sarbu nu au luat cuvantul in actuala sesiune a Parlamentului decat la depunerea juramantului." De-atunci si pana acum nu s-a schimbat, din pacate, nimic.

In timp ce noi, valcenii nu mai stim nimic despre deputatul nostru, care nu catadicseste sa organizeze o conferinta de presa nici macar o data pe an, ziarele centrale ne informeaza ca oamenii nu si-au uitat spiritul de afaceristi.

Din cotidianul Gardianul am aflat ca: „…Deputatul Partidului Conservator Dumitru Becsenescu a reusit sa cumpere aproape 10 hectare de padure pe raza comunei Voluntari cu numai 650 de milioane de lei vechi."

In topul celor mai bogati politicieni

Cel mai bogat politician este considerat Dan Voiculescu (350 milioane), urmat de George Copos (230-240 milioane), Verestoy Attila (46-48 milioane), deputatul nostru Dumitru Becsenescu (35) si Adriean Videanu (30).

Premierul Tariceanu este de-abia pe locul opt, cu 15 milioane de dolari, urmat de senatorul PSD Doru Ioan Taracila (14 milioane) si de deputatul liberal Ioan Hoban (12-13). Fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, are o avere estimata la 11-12 milioane de dolari.

„Celebritate" castigata in timp

Intre timp, deputatul conservator Dumitru Becsenescu a reusit sa devina celebru la nivel national datorita unor informatii prezentate in presa nationala si locala: • relatia sa cu Ion Molea, liderul celui mai mare sindicat din CN CFR, Federatia Miscare-Comercial, care s-a angajat sa faca publicitate unei firme private concurente de transport pe calea ferata, care intamplator ii apartine lui Becsenescu • manevrele mai mult sau mai putin dubioase, prin care a reusit sa scoata de pe piata transportatorilor valceni mai multe firme mai mici • constructia unor case pentru sinistrati in judetul Timis etc.