In Turda si Campia Turzii se stie ca saptamanalul Ariesul de Turda este controlat de consilierul PSD Cristian Matei. Acesta, insa, a vrut sa exercite controlul indirect, mai ales dupa aparitia Legii 161/2003, cunoscuta si sub denumirea de "legea anticoruptie".

Dupa aparitia legii, in 2003, Cristian Matei a cedat publicatia unei societati editoare din Cluj Napoca, SC Amelco Med SRL, societate care are ca obiect principal de activitate comercializarea medicamentelor. Pana atunci, publicatia era editata de SC Met Dona, societate unde Cristian Matei este actionar.

Insa, conform datelor comunicate de oficialii de la Ariesul de Turda, Cristian Matei este directorul general al publicatiei.

Astfel, in "Ghidul mass media romanesti", volumul care strange la un loc toata mass media romaneasca (editor: House of Guides), la informatiile referitoare la saptamanalul Ariesul de Turda, Cristian Matei este mentionat... director general! Informatiile au fost comunicate chiar de catre cei de la Ariesul de Turda.

In aceste conditii, consilierul Cristian Matei intra sub incidenta art.90 din Legea 161/2003, care prevede ca alesii locali care detin functia de director general sau alte functii de conducere intr-o societate comerciala cu capital privat nu pot incheia contracte comerciale cu administratia publica locala din care fac parte sau cu regiile subordonate Consiliului Local.

Ori, publicatia la care Cristian Matei este director general are incheiate contracte de publicitate cu Primaria Turda si cu RATL Turda. Conform Legii 161/2003, art. 92 alin. 1 si 4, acest fapt atrage incetarea de drept a mandatului de consilier.

Propunerea de incetare a mandatului trebuie sa vina din partea secretarului Consiliului Local, Paula Popa, dupa care prefectul Alin Tise trebuie sa emita un ordin in acest sens.

In plus, Cristian Matei risca sa fie cercetat penal pentru fals in declaratii, deoarece nu a mentionat in declaratia de interese ca este director general la Ariesul de Turda.