Noul proprietar al cladirii in care functioneaza Directia pentru Cultura a judetului Alba cere institutiei o chirie lunara de 5.000 de euro.

Imobilul a fost retrocedat in baza Legii 247/2005, insa aici isi au in continuare sediul doua institutii: Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Directia Judeteana pentru Cultura (DJC), care pot ramane acolo inca trei ani, in baza unei chirii.

Directorul celei de-a doua institutii, Gabriel Rustoiu, a declarat ca suma lunara ceruta de proprietar, respectiv 5.000 de euro, i se pare foarte mare in conditiile in care DJC are un buget de 15.000 de euro, care trebuie sa ajunga pana la sfarsitul anului. Mai mult decat atat, in adresa primita la directie, proprietarul cere bani si retroactiv, respectiv din luna octombrie a anului trecut.

"Chiria e stabilita prin lege intre anumite limite. Eu nu am de unde sa dau atatia bani. Incerc o negociere si daca nu, ne judecam", a mai spus Rustoiu.

Cladirea respectiva se afla in centrul orasului, chiar in fata Palatului Administrativ, in care-si au sediul Prefectura, Consiliul Judetean si Curtea de Apel Alba Iulia.

Din punct de vedere imobiliar, zona este una dintre cele mai scumpe din oras, insa nimic nu justifica o chirie atat de mare. La Alba Iulia, sediile mai multor institutii publice au fost retrocedate fara ca autoritatile sa aiba deocamdata solutii pentru mutarea lor in alte spatii.