O aradeanca a murit in urma unor complicatii aparute dupa ce a nascut, iar medicii de la spitalul din orasul Chisineu Cris sunt acuzati de familia acesteia ca nu au luat toate masurile pentru a-i salva viata.

Liliana Covaciu, din localitatea Adea, a intrat in travaliu in noaptea de duminica spre luni, iar pana la sosirea Ambulantei a adus pe lume un baiat de trei kilograme, care, insa, era decedat la nastere.

Dupa ce a nascut, femeia a facut o hemoragie puternica ceea ce i-a determinat pe medicii de la Ambulanta sa o transporte la Spitalul orasenesc din Chisineu Cris, unde medicii i-au efectuat un chiuretaj. Acestia nu au tinut, insa, cont ca femeia a pierdut foarte mult sange si nu au plasma pentru transfuzii pe stoc.

Dupa ce a vazut ca Liliana Covaciu a intrat in stare de coma, medicul ginecolog Ancuta Resiga, cea care i-a facut chiuretajul, a trimis-o la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie din Arad.

Insa, specialistii ginecologi de la aceasta unitate sanitara sustin ca doctorul din Chisineu Cris nu trebuia sa faca nici o interventie fara sa se asigure ca exista necesarul de sange pentru transfuzii si o echipa operatorie pregatita sa intervina in situatii de urgenta.