Procurorii DNA Targu-Mures incearca sa dezlege itele afacerilor cu spatii comerciale din piata centrala a municipiului, Cuza Voda.

Surse din Parchet sustin ca ancheta a fost demarata in urma unor sesizari venite chiar de la unii comercianti, nemultumiti de modul in care s-au facut in anii anteriori tranzactiile cu spatii si care ar fi lansat acuzatii de coruptie la adresa unor persoane din cadrul Administratiei Pietelor.

Dosarul se afla in stadiul actelor premergatoare, insa, mai multi angajati ai societatii Administratia Pietelor din Targu-Mures, in frunte cu inspectorul adjunct economic, au fost audiati deja de procurori. Purtatorul de cuvant al Primariei, in subordinea careia se afla firma, Marius Pascan, a confirmat informatiile.

"Stiu ca s-au facut verificari pentru contractele incheiate pe vremea anteriorului administrator, Cornel Core, dar nu stiu la ce concluzie s-a ajuns", a declarat reprezentantul municipalitatii.

Cel vizat nu este, insa, fostul inspector-sef de la Administratia Pietelor, Cornel Core, ci adjunctul acestuia, Valer Muntean, care a fost presedintele comisiilor de licitatie. Acesta din urma sustine, insa, ca este nevinovat. "Am fost acolo si am intrebat si eu in ce calitate sunt citat, iar raspunsul a fost ca in calitate de invitat.

In fine, nu am mai auzit de o asemenea calitate, dar ce va spun este ca am sustinut si voi sustine ca tot ce s-a facut la piete a respectat legea", a declarat Valer Muntean.

Actualul sef al Administratiei Pietelor, Vasile Filimon, are si el propria varianta, care nu elucideaza, insa, problema. "Acolo au inceput toti sa se reclame. Eu nu am fost citat, ci mi s-au solicitat o serie de documente in legatura cu licitatiile legate de spatiile comerciale din Piata Cuza Voda".